Γιώργος Λιάγκας: Το αιχμηρό σχόλιο για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

10 Φεβρουαρίου 2023 11:48

Η δήλωση της Πηνελόπη Αναστασοπούλου ότι η πρώτη καταγγέλουσα στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη βιάστηκε αλλά δεν δικαιώθηκε, προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα.

«Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δεν δικαιώθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δεν με ενδιαφέρει καθόλου», δήλωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, είπε: «Θα σας πω μία αλήθεια που δεν σας την έχω πει έντεκα μήνες τώρα. Το ξέρετε ότι με βρίζουν και με απειλούν όλες οι πλευρές στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτό κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ. Η πλευρά Φιλιππίδη και το λέω για πρώτη φορά, θεωρεί ότι δεν ήμουν σωστός απέναντί του και ουσιαστικά με τη θέση μου στήριξα τις κυρίες. Και μου λένε ότι δεν βγαίνουν στην εκπομπή και δεν μου δίνουν πληροφόρηση».

Η πλευρά των κυριών μου λέει ότι δεν βγαίνει στην εκπομπή γιατί υποστηρίζει πως ήμουν απαράδεκτος και στήριξα τον Φιλιππίδη. Εγώ κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ γιατί και οι δύο νομίζουν ότι είμαι εναντίον τους. Άρα κι εγώ αλλά και ως εκπομπή εδώ έχουμε κάνει κάτι καλά».

Και πρόσθεσε: «Επίσης, να πω σε όσους μιλάνε για τηλεδίκες, όταν εκείνοι λένε κρίση δεν είναι τηλεδίκη, όταν άλλος λέει κρίση είναι τηλεδίκη; Και δεύτερον, να μην είμαστε υποκριτές. Την απόφαση της Δικαιοσύνης τη γράφετε όλοι όσοι έχετε άποψη και κάνετε πραγματικά δίκες, στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Κι αυτή είναι η αλήθεια.

Όλοι πιστεύετε αυτά που πιστεύατε πριν από την απόφαση. Δηλαδή κάποιες κυρίες λένε ότι είναι βιαστής, παρότι αθωώθηκε για τον βιασμό. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι τελείως αθώος ο Φιλιππίδης παρότι καταδικάστηκε για τις δύο απόπειρες. Όλα τα άλλα είναι ψέματα κι εγώ δεν λέω ψέματα. Βγείτε και παραδεχτείτε το».

Για την Αναστασοπούλου, σχολίασε: «Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που συμφωνώ στα περισσότερα μαζί της, βγήκε και είπε ότι η πρώτη κυρία βιάστηκε. Άρα ποιος την πήρε την απόφαση; Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου; Κι εγώ μπορεί να πιστεύω ότι είμαι ο πάπας της Ρώμης. Να μη σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου που λέει ότι αποπειράθηκε να βιάσει δύο, του το αναγνωρίζουν και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη;

Αυτή είναι η αλήθεια μου. Η Αναστασοπούλου που βγαίνει και λέει ότι ο Φιλιππίδης βίασε την πρώτη κυρία, δεν κάνει δίκη του ραδιοφώνου; Όταν έχεις δημόσιο λόγο, δίκη κάνεις. Οι άλλες εκπομπές κάνουν δίκη για την κα Αναστασοπούλου. Έλα τώρα…».