Γιώργος Μαζωνάκης: Live Διαδραστική Συναυλία με επίτιμο προσκεκλημένο τον Θανάση Πολυκανδριώτη!

25 Μαρτίου 2021 19:40

Η 2η live streaming συναυλία του «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ»  έχει τίτλο «Ευαίσθητες χορδές. Ευλογημένα χέρια.» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, στις 21:00 ώρα Ελλάδας με την τιμητική συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη και καθηγητή μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη.

 

H 2η πράξη της 3λογίας «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ» εμπνέεται από την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», η οποία έχει χαρακτήρα αποστολής ζωής για τον ίδιο, αποτελώντας μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

 

Ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης, δηλώνει για τη συμμετοχή του στη συναυλία:
«Οι ευαίσθητες χορδές του Γιώργου Μαζωνάκη, θα έχουν επίτιμες καλεσμένες τις κλασικές λαϊκές πενιές μου και τα τραγούδια μου. Ως κοινωνός και συνοδοιπόρος στις Ευαίσθητες Χορδές του Γιώργου Μαζωνάκη, νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να συνυπάρξουμε στη σκηνή για καλό σκοπό. Φυσικά από αυτή τη σύμπραξη δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οκτώ βλαστάρια μου, οκτώ σπουδαίοι μαθητές μου. Ανυπομονώ μαζί με το Γιώργο και όλη την ορχήστρα να αφήσουμε ένα μουσικό λαϊκό αποτύπωμα υψηλής αισθητικής. Με την ελπίδα το μπουζούκι όχι μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι καθώς παλεύω για το κρατικό και ισότιμο πτυχίο του μπουζουκιού στα μουσικά ιδρύματα της χώρας, όπως όλα τα έγχορδα».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρει:
«Από 15 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδώ, το μπουζούκι ήταν πάντα δίπλα μου. Όταν ηχογραφούσα το «Ώρες Μικρές», ακούγοντας την εισαγωγή του μπουζουκιού, γεννήθηκε η πρωτοβουλία, «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές». Η πρωτοβουλία αυτή είναι για μένα δέσμευση και αποστολή ζωής. Μια αποστολή που έχουν αγκαλιάσει σημαντικοί δημιουργοί, συνθέτες, ερμηνευτές, «χρυσοδάκτυλοι» του μπουζουκιού, αλλά και ο κόσμος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης … “Ο ήχος του μπουζουκιού, είναι ο ήχος του λαού μας”.
Σε αυτή την πρωτοβουλία έχω την τιμή και τη χαρά να έχω μαζί μου ένα «χρυσοδάκτυλο» του μπουζουκιού, έναν συνοδοιπόρο, το Θανάση Πολυκανδριώτη. Η προσφορά του Θανάση στην ελληνική λαϊκή μουσική είναι τεράστια και διεθνώς αναγνωρισμένη. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο διαδίδοντας παγκοσμίως το μεγαλείο του μπουζουκιού. O Θανάσης είναι ο εμπνευστής και συντονιστής ομάδας επιστημόνων για την αναγνώριση του ελληνικού μπουζουκιού ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην UNESCO και εγώ είμαι δίπλα του. Και μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για όλα τα σπουδαία που θα έρθουν.
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που την Παρασκευή 26 Μαρτίου, μαζί με τον Θανάση θα υποκλιθούμε και θα υμνήσουμε τη μεγαλοπρέπεια του μπουζουκιού.»