Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Στην πορεία μου ήμουν γεμάτος – Είχα καταφέρει να παίξω με τους καλύτερους θιάσους»

Δημοσιεύθηκε: 15 Νοεμβρίου 2021 08:00
Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Στην πορεία μου ήμουν γεμάτος - Είχα καταφέρει να παίξω με τους καλύτερους θιάσους»

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ήταν ο χθεσινός καλεσμένος της Έλενας Κατρίτση στην εκπομπή της ΕΡΤ «Προσωπικά». Ο σπουδαίος καλλιτέχνης θυμήθηκε φίλους και συνεργάτες και μίλησε για τις επιλογές που έκανε στην πορεία του.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Στην πορεία μου ήμουν γεμάτος – Είχα καταφέρει να παίξω με τους καλύτερους θιάσους».

Περίγραψε περιστατικά από τη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, όπου φοίτησε. Αναφέρθηκε σε αγαπημένα του πρόσωπα με τα οποία μοιράστηκε τη σκηνή. Αλλά και σκέψεις, σχέδια και προσωπικές στιγμές. Ο ίδιος ήταν πάντα κοντά στους νέους και δημιούργησε το 1981 το Θεατρικό Εργαστήρι στις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Ήμουν γεμάτος. Είχα καταφέρει να παίξω με τους καλύτερους θιάσους», είπε.

Advertisement

Οι αναμνήσεις του από τον Κάρολο Κουν

«Θυμάμαι τα πάντα. Ήταν ο άνθρωπος που με έμαθε το θεατρικό αλφάβητο. Την αυστηρότητα του στη δουλειά, το ιδιαίτερο χιούμορ του, ένας σπουδαίος δάσκαλος που δεν συναντάτε εύκολα με μια ανατροφή που υπολόγιζε τον απέναντι»

«Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις κρυφές γωνιές τους, οι οποίες θέλουν ένα φως. Και το θέατρο έχει τη δυνατότητα να φωτίσει τις γωνιές τις ανθρώπινες. Ήταν μια εμπειρία καταπληκτική για μένα, δεν ξέρω για τα παιδιά». Είπε για το θεατρικό εργαστήρι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Advertisement