Γιώργος Μπένος: Οι σπουδές ζαχαροπλαστικής και ο ρόλος στο «Maestro»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Νοεμβρίου 2022 11:08

Ο Γιώργος Μπένος ξεχωρίζει με την ερμηνεία του μέσα από τη σειρά του ΜΕGA «Μaestro», στην οποία ενσαρκώνει τον Σπύρο.

Ο Γιώργος Μπένος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και είναι 29 ετών.

Ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών, παρόλα αυτά έχει ήδη στο ενεργητικό του μερικές εξαιρετικά επιτυχημένες δουλειές τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, ενώ έχει λάβει θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2017 και έχει σπουδάσει επίσης ζαχαροπλαστική. Ωστόσο, αποφάσισε τελικά να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Στο θέατρο έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» (2018), «Μακμπέθ» (2020), «Το Πορφυρό Νησί» (2018), «Αγαμέμνων» (2018).

Πριν από το «Maestrο», δούλεψε στην τηλεόραση στις σειρές «Λόγω τιμής, 20 χρονιά μετά (2019) και «Ήλιος» (2020).

Στο «Maestro», υποδύεται τον Σπύρο. Είναι ο γιος της Μαρίας και του Χαράλαμπου. Είναι καταπιεσμένος και εγκλωβισμένος στο μοντέλο του «σκληρού» νεαρού άντρα στη μικρή κοινωνία του νησιού.

Θέλει να σπουδάσει αλλά δεν τολμά να το πει στον πατέρα του, με τον οποίο διατηρεί πολύ κακή σχέση. Αντίθετα, έχει αδυναμία στη μητέρα του για την οποία θα έκανε τα πάντα προκειμένου να την προστατεύσει, ιδιαίτερα από τους συνεχείς καυγάδες με τον πατέρα του.

«Ο Σπύρος είναι εγκλωβισμένος στον δικό του κόσμο. Νιώθω ότι είναι περικυκλωμένος από ενοχή, από ανασφάλεια, από σκοτάδι… και δυσκολεύεται να δει πού είναι το φως», έχει πει ο Μπένος για τον ρόλο του.

Ένα πειστικό και γεμάτο πάθος φιλί στις οντισιόν της σειράς έκανε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να συμπεριλάβει τον Ορέστη Χαλκιά και τον Γιώργο Μπένο στο καστ.

Όταν ο Παπακαλιάτης τους κάλεσε στις οντισιόν, οι δύο ηθοποιοί διάβασαν τον ρόλο τους. Στο κείμενο υπήρχε μία σκηνή φιλιού, την οποία ο σκηνοθέτης δεν περίμενε να πραγματοποιήσουν οι δυο τους.

Ξαφνικά, ο Χαλκιάς και ο Μπένος έδωσαν το παθιασμένο φιλί, αφήνοντας άφωνη την παραγωγή. Ο Παπακαλιάτης ρώτησε αν οι δυο τους είναι ζευγάρι και εκείνοι απάντησαν πως είναι κολλητοί φίλοι.