Γιώργος Νταλάρας: «Θα ήθελα να με λένε Γιώργο, όχι Νταλάρα»

24 Μαΐου 2021 21:15

Γιώργος Νταλάρας: «Θα ήθελα να με λένε Γιώργο, όχι Νταλάρα»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης υποδέχτηκε τον Γιώργο Νταλάρα και μίλησαν για την πορεία του στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Επίσης έκαναν εκτενή αναφορά στις ρίζες του Ελληνικού ρεμπέτικου.

Γιώργος Νταλάρας: «Θα ήθελα να με λένε Γιώργο, όχι Νταλάρα»

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, σε σπουδαίους εκπροσώπους αυτού. Όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Διαμαντίδης, επιχειρώντας μία σύγκριση των καλλιτεχνών της παλαιότερης γενιάς. Που τραγουδούσαν έχοντας στη διάθεσή τους λιγοστά τεχνικά μέσα σε σχέση με τους νεότερους τραγουδιστές.

Δήλωσε πως το ρεμπέτικο τραγούδι προϋπήρχε φυσικά στις ελληνικές ρίζες, όπως στη Σμύρνη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε αργά, μετά το 1930.

Ο Γιώργος Νταλάρας έκανε μία τρομερή αυτοκριτική για την φωνή του, δηλώνοντας ότι νιώθει απόλυτα σίγουρος ότι τραγουδάει πολύ χειρότερα από πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Eξομολογήθηκε την φοβία του να χορέψει μπροστά στο κοινό. Kαι μίλησε για την λύτρωση που τελικά αισθάνθηκε όταν το επιχείρησε για πρώτη φορά χορεύοντας ένα ζεϊμπέκικο.

Τέλος, μίλησε για το τίμημα του χειροκροτήματος και της αναγνωρισιμότητας. Αποκάλυψε ότι είναι κάτι που δεν το επιδιώκει αλλά ίσα – ίσα θα ήθελε να μπορεί να το αποφύγει. Ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο τον έχει βοηθήσει η σύζυγός του στο να το διαχειριστεί. «Θα ήθελα να με λένε Γιώργο, όχι Νταλάρα» είπε.