Γιώργος Πάντζας: «Είχα πάρει 80.000 δραχμές για μια ταινία, όταν η Αλίκη έπαιρνε 500.000»

28 Απριλίου 2022 13:00

Ο Γιώργος Πάντζας σε μία σπάνια εξομολόγηση του μίλησε για την οικογένεια του τις αμοιβές του την χρυσή εποχή του κινηματογράφου και αναφέρθηκε και στις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα του χώρου.

Γιώργος Πάντζας: «Είχα πάρει 80.000 δραχμές για μια ταινία, όταν η Αλίκη έπαιρνε 500.000».

Ο Γιώργος Πάντζας μίλησε σε πρωινή εκπομπή και αποκάλυψε ποια είναι η σημερινή του καθημερινότητα αφού τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μίλησε για τις αμοιβές του την εποχή που άνθιζε ο ελληνικός κινηματογράφος αλλά αναφέρθηκε και στην Εθνική Star Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει γιατί σταμάτησα να παίζω στο θέατρο μετά από 50 χρόνια. Το 2008 είπα ότι πρέπει να σταματήσω να παίζω. Ένιωσα πάνω στην σκηνή εκείνο τον χειμώνα ότι αυτό που κάνω δεν με γεμίζει πια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ανταγωνιστική συμπεριφορά, όπως και από έμενα σε άλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τσακωθώ, μία φορά μονό τσακώθηκα.

Ημερολογιακά είμαι 85 χρονών, αλλά εγώ αισθάνομαι σαν 65 – 70 χρονών. Έχω φύλακα άγγελο κοντά μου, την γυναίκα μου, την Στέλλα μου. Με την γυναίκα μου είμαστε 43 χρόνια μαζί και την περνάω 22 χρόνια. Την γνώρισα μικρό κοριτσάκι.

Ήταν ωραία κοπέλα, είχε βγει Μiss Θεσσαλονίκη. Πέρασα άσχημα παιδικά χρόνια, ζούσα με τον θείο μου, μου έλειπε ο πατέρας μου άλλα ευτυχώς που είχα τον θείο μου. Εκείνα τα χρόνια η βία υπήρχε. Έχω φάει πολύ ξύλο, όταν έψαχναν να βρουν τον πατέρα μου οι Χίτες της γειτονιάς

Τα εγγόνια μου όταν βλέπουν τις ταινίες μου λένε… ο παππούς. Έχω πάρει και 80.000 για μία ταινία, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιρνε 500.000, έτσι λεγόταν ότι έπαιρνε τόσα. Ο ηθοποιός γεννιέται, δεν φτιάχνεται. Παίζαμε με την Μάρθα Καραγιάννη, τον Κώστα Βουτσά κι εγώ. Σε μία σκηνή που σουβλίζαμε το αρνί, το πετύχαμε έτοιμο και το φάγαμε όλο, γιατί πεινούσαμε».