Γιώργος Παπαδάκης: «Έβρεχε φωτιά, οι εθελοντές έσωσαν το σπίτι μου»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

21 Ιουλίου 2022 19:50

Ώρες αγωνίας έζησε ο Γιώργος Παπαδάκης πριν από λίγες ημέρες όταν οι φλόγες περικύκλωσαν το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης μίλησε στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στο OPEN και χαρακτήρισε ήρωες τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που όπως ανέφερε έσωσαν την κατοικία του.

«Γνωρίζουμε όλοι για την κλιματική αλλαγή ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία. Το θέμα είναι τι προετοιμασία κάνεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο των καταστροφών που θα έρθουν από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο.

Πρέπει να δούμε αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει επόμενη καταστροφή», είπε αρχικά ο Παπαδάκης.

Και πρόσθεσε: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι άνθρωποι που δεν τους υπολογίζουμε, δεν τους σκεφτόμαστε, τους έχουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ήρθε η Αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε. Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι θα είμαστε εντάξει. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα.

Εμείς ήμασταν τυχεροί. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν μεγάλες ζημιές».

Παράλληλα, ανέφερε: «Έβρεχε φωτιά! Εμείς δεν έχουμε πάθει τίποτα μπροστά σε αυτό που έπαθαν εκείνοι.

Θα πρέπει να υπάρξει σύντομα η αποκατάσταση σε αυτούς τους ανθρώπους κι επιτέλους να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το επόμενο κακό ενδεχόμενο».

Σε άλλο σημείο, ο έμπειρος δημοσιογράφος τόνισε: «Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα πρέπει να θριαμβολογούμε για αυτό.

Αυτό έχει να κάνει με το θέμα της ατομικής ευθύνης και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πειθάρχησαν στο 112 που ευτυχώς αυτή τη φορά λειτούργησε πάρα πολύ σωστά. Αυτό έσωσε ανθρώπινες ζωές».

Από την πλευρά, ο γιος του Παπαδάκη, Φοίβος, είπε μεταξύ άλλων πως οι κάτοικοι είναι στο ίδιο έργο θεατές. Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στο πατρικό του με τη βοήθεια εθελοντών.