Γιώργος Παρτσαλάκης για την ακύρωση του «Ζητείται Ψεύτης»: «Εγκληματικό που ανακατεύτηκα»

6 Δεκεμβρίου 2018 16:44

«Ζητείται Ψεύτης». Πολύ μελάνι έχει ήδη χυθεί για την ακύρωση της παράστασης, έπειτα από άγρια διαφωνία ανάμεσα στους παραγωγούς και τον Μάρκο Σεφερλή. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, από τους πρωταγωνιστές του έργου, καλεσμένος στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ιδού:

«Ο Σαίξπηρ τα λέει όλα σε μια φράση στον Βασιλιά Ληρ: «Από το τίποτα, δεν βγαίνει τίποτα». Αυτή η ιδέα να γίνει αυτό το έργο με αυτές τις προϋποθέσεις ήταν ένα τίποτα! Και αποδείχτηκε εκ των υστέρων βέβαια, ότι ήταν ένα τίποτα. Εγώ γιατί βρέθηκα εκεί; Γιατί έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου, γιατί θα κάνω και άλλα πολλά και γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχω, για να κάνω λάθη και να τα βελτιώνω. Έκανα ένα λάθος. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. 

Πληροφορήθηκα ότι δύο άνθρωποι συγκρούονται γι’ αυτό το θέμα, ενώ υπήρχαν 25 ηθοποιοί και δεν αναφέρθηκε κανείς. Είναι λίγο λυπηρό αυτό. Αυτό το “ουδείς αναντικατάστατος” δεν το πιστεύω. Υπήρξαν στο παρελθόν ηθοποιοί που ήταν αναντικατάστατοι, τώρα δεν υπάρχουν. Με τα δεδομένα που υπήρχαν ήταν ένα τίποτα και απεδείχθη ότι ήταν ένα τίποτα. Για μένα προσωπικά, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Εγώ ανακατεύτηκα σε αυτό, το οποίο ήταν εγκληματική πράξη από μένα. Μου έμεινε ένα φωτογραφικό υλικό για να το βάλω στο αρχείο μου».