Γιώργος Ψυχογιός: «Έχουν κλάψει στην αγκαλιά μου πολλές κυρίες στα παρασκήνια»

Συντάκτης: Newsroom

22 Ιουνίου 2022 17:10

Γιώργος Ψυχογιός: «Έχουν κλάψει στην αγκαλιά μου πολλές κυρίες στα παρασκήνια»

Ο Γιώργος Ψυχογιός έδωσε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα και μίλησε για την κακοποίηση που βίωσε στο ξεκίνημά του ως ηθοποιός, το όνειρο τη μητέρας του να γίνει υδραυλικός, και την αμοιβή των 67 ευρώ που είχε πάρει για δέκα παραστάσεις.

«Από το δημοτικό έλεγα ποιήματα, έκανα μιμήσεις, αλλά περισσότερο είναι η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει θέατρο», ανέφερε.

«Ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί, με ρωτούσαν το όνομά μου και έβαζα τα κλάματα. Η μαμά μου ήθελε να γίνω ένας κάλος υδραυλικός και στα μάτια της ανέβηκα όταν έπαιξα για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1198».

«Έχω μείνει πολλές φορές απλήρωτος. Έχω πάρει για όλες τις πρόβες και δέκα παραστάσεις 67 ευρώ», αποκάλυψε ο Γιώργος Ψυχογιός.

«Η κακοποίηση δυστυχώς υπάρχει και την ώρα που παίζεις, είναι πολύ βίαιο και κακοποιητικό. Το κοινό σίγουρα έχει ακούσει να μου μιλούν άσχημα την ώρα της παράστασης και βωμολοχίες και πράξεις βίαιες», είπε.

«Είχαν τόση δύναμη οι κακοποιητές που το “τρως”, είναι τόσο αγαπητοί στον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι, πού να τολμήσεις να μιλήσεις; Έχουν κλάψει στην αγκαλιά μου πολλές κυρίες στα παρασκήνια», πρόσθεσε.

«Έπεσα από τα σύννεφα γιατί γνώρισα μια κοπέλα που ήταν θύμα βιασμού και είναι πολύ καλή φίλη. Λένε, “μιλάει γιατί θέλει δημοσιότητα”. Ποια δημοσιότητα; Να πηγαίνεις στο δικαστήριο να περιγράφεις τι έχεις ζήσει; Μήπως να ακούσουμε λίγο και τα θύματα;», κατέληξε.

Γιώργος Ψυχογιός: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποίηση του «Είμαι ένας βαθιά κακοποιημένος άνθρωπος»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής έκανε ο Γιώργος Ψυχογιός αποκαλύπτοντας την κακοποίηση που έχει δεχτεί από μεγάλο όνομα του θεάτρου

«Μιλάτε με έναν άκρως κακοποιημένο άνθρωπο, δε μίλησα ποτέ, δεν έφυγα ποτέ από δουλειά γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν μέντοράς μου, ήταν ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό θέατρο. Καθένας έχει μια συμπεριφορά και στην κακοποίησή του. Δε θέλω να πω ότι αυτό με εξέλιξε, με έκανε όμως πιο δυνατό.

Τώρα, η ψυχή μου το ξέρει πως ανταπεξήλθα σε αυτή την κακοποίηση. Δεν ήταν μόνο κακοποίηση, ήταν και μια χειριστική κατάσταση που ο ίδιος ο άνθρωπος σε ανέβαζε στα ουράνια. Δέχεσαι μια άδικη συμπεριφορά παρουσία κόσμου, παρουσία θιάσου.

Σε διαλύει αυτό, σε διαλύει παρουσία κόσμου, παρουσία θιάσου, στην παράσταση. Εγώ έπρεπε να αντέξω αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά που δεν ήταν μόνο στην πρόβα ήταν και στην παράσταση, λεκτική και ψυχολογική βία.

Και όταν θεωρείς αυτόν τον άνθρωπο κορυφή, μπορείς να βάλεις και λίγο νερό στο κρασί σου στη δουλειά για να πάει ο ρόλος πιο πέρα. Δεν πειράζει, θα έρθει η ίαση»