Γιώργος Σαμπάνης: Τα πρώτα βήματα στο τραγούδι, το μεγάλο είδωλο και η σχέση με τη Σαρρή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Φεβρουαρίου 2023 11:22

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του.

Ο Γιώργος Σαμπάνης ξεχωρίζει στον χώρο της μουσικής, ενώ διανύει και μία πολύ όμορφη περίοδο στην προσωπική του ζωή καθώς διατηρεί σχέση με το μοντέλο Ιωάννα Σαρρή.

Ο Σαμπάνης γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1983 στην Αθήνα. Έχει τρία αδέλφια και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις 6 ετών. Ως έφηβος, άκουγε ως επί το πλείστον ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και συγκροτήματα βρετανικών και αμερικανικών θρύλων.

Το μεγαλύτερο μουσικό είδωλό του είναι ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με το στίβο και κατέκτησε δεκατέσσερα χρυσά πανελλήνια μετάλλια. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο ρόλο του δρομέα σκίζοντας 28 κορδέλες που σηματοδοτούσαν τα χρονικά των σύγχρονων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι το 2004.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Sabanis Official (@georgesabanis)

Άρχισε να παίζει μουσική όταν ήταν 13 ετών και σπούδασε κιθάρα σε μουσικό σχολείο της Αθήνας. Την ίδια εποχή δημιούργησε το συγκρότημα «Φάσμα». Τραγουδούσαν και έγραφαν τραγούδια, ένα από αυτά ήταν το «Το φιλί της ζωής», το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου πολλά χρόνια αργότερα.

Τον Οκτώβριο του 2007 έβγαλε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και του τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού» το οποίο περιέχει την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο».

Τον Μάρτιο του 2008 παρουσίασε τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με γενικό τίτλο «Χαράματα». Ακολούθησαν πολλές ακόμη δουλειές, ενώ είχε και πολλές συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές.

Φέτος ο Σαμπάνης συναντάει επί σκηνής την Έλενα Παπαρίζου.

Θα το χαρακτήριζε κανείς καρμικό αν σκεφτόταν ότι «η Έλενα είναι η τραγουδίστρια που ερμήνευσε το πρώτο μου κομμάτι ‘Το φιλί της ζωής’. Όταν βρέθηκα στην πρώτη μου δισκογραφική εταιρεία, ήταν και η Έλενα εκεί. Είχαμε τον ίδιο παραγωγό και θυμάμαι ότι μέσω αυτού άκουγε τα τραγούδια μου και τα επέλεγε», δήλωσε ο ερμηνευτής σε συνέντευξη στο «ΟΚ!».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει μαζί, εκτός από ‘Το φιλί της ζωής’, τα ‘Η καρδιά σου πέτρα’, ‘Πυροτεχνήματα’, ‘Αν ήσουνα αγάπη’ και το ‘Γύρνα με στο χθες.’ Αυτά από γνωστά τραγούδια γιατί υπάρχουν και τρία κομμάτια που δεν βγήκαν σε singles και δεν ακούστηκαν.

Αργότερα χαθήκαμε με την Έλενα. Τώρα ξαναβρεθήκαμε τόσο καλλιτεχνικά αφού της έδωσα το ‘Φεύγω’, ένα τραγούδι σε μουσική δική μου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, όσο και επαγγελματικά στον Βοτανικό».