Γιώργος Σαμπάνης: «Το «Σ’αφήνω στον επόμενο» πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι, μου έδωσε όμως χρόνο για να δείξω πόσο καλός είμαι»

Δημοσιεύθηκε: 9 Μαΐου 2021 20:15
Γιώργος Σαμπάνης: «Το "Σ'αφήνω στον επόμενο" πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι, μου έδωσε όμως χρόνο για να δείξω πόσο καλός είμαι»

Ο Γιώργος Σαμπάνης ήταν ο χθεσινός καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για την καριέρα του στη μουσική και την εποχή που έκανε πρωταθλητισμό στον στίβο.

Γιώργος Σαμπάνης: «Το «Σ’αφήνω στον επόμενο» πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι, μου έδωσε όμως χρόνο για να δείξω πόσο καλός είμαι»

«Αν περάσεις από τον αθλητισμό μετά τα άλλα είναι εύκολα. Ο Πρωταθλητισμός είναι πολύ δύσκολος. Εγώ ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Δεν έχεις προσωπική ζωή και στιγμιαία μπορείς να χάσεις έναν στόχο, χωρίς να έχεις κάνει κάτι λάθος. Έχασα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από ένα τραυματισμό εκτός προπόνησης. Με χτύπησε ένα αυτοκίνητο» είπε  ο Γιώργος Σαμπάνης για το διάστημα που έκανε πρωταθλητισμό.

«Δεν είχα καταλάβει από μικρός ότι θα γίνω τραγουδιστής. Ήξερα ότι η μουσική θα με συντροφεύει στη ζωή μου» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ενώ αποκάλυψε πως το τραγούδι «Το φιλί της ζωής» το είχε στο συρτάρι του καιρό μέχρι να το δώσει στην Έλενα Παπαρίζου.

«Όταν ήμουν 18 χρόνων πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν απορρίψει τα τραγούδια μου» δήλωσε και ανέφερε τον Γιώργο Νταλάρα. Ο μεγάλος καλλιτέχνης ήταν ένας καλός του σύμβουλος.

Ο Γιώργος Σαμπάνης αναφέρθηκε και στο τραγούδι «Σ’ αφήνω στον επόμενο» με το οποίο έκανε επιτυχία αρχικά

«Παρόλο που δεν είναι ένα κομμάτι της αισθητικής μου, το έγραψα γιατί μου είπε ο Γιάννης Δόξας πως πρέπει να το γράψω και πρέπει να το κάνουμε. Έκανα αυτό που μετά έμαθα πως έκανε και ο Νταλάρας. Του είπα, “δεν θέλω να τραγουδήσω άλλο τέτοιο τραγούδι. Θα πω ένα και τέλος”. Και το δέχθηκε. Όμως, ο Δόξας βγήκε αληθινός. Το Σ’ αφήνω στον επόμενο» τα πρώτα χρόνια μου έδωσε χρόνο.

Μου έδωσε χρόνο να μπορέσω να τραγουδήσω, να κάνω live, να δείξω το πόσο καλός μπορεί να είμαι πάνω στη σκηνή, να φτιάξω ρεπερτόριο και να γνωρίσω ανθρώπους.Καλώς ή κακώς μου έδωσε χρόνο. Και πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι το οποίο μου αρέσει»

Για την προσωπική του ζωή είπε

«Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Είμαι παραδοσιακός τύπος από αυτούς που πιστεύουν ότι κάποια ζωή θα κάνουν οικογένεια και παιδιά. Δεν θα ήθελα να φύγω από αυτόν τον κόσμο και να μην έχω ένα παιδί. Η σύντροφός μου θέλω να είναι δίπλα μου για εμένα και όχι για την εικόνα μου. Αυτό με τρομάζει πολύ».