Μιχάλης Σαράντης: «Αυτό που στιγμάτισε την εφηβεία μου και την ζωή μου είναι η απώλεια του κολλητού μου»

7 Μαΐου 2021 19:15

Μιχάλης Σαράντης: «Αυτό που στιγμάτισε την εφηβεία μου απώλεια του κολλητού μου»

Τελευταίος καλεσμένος στο The 2Night Show της Πέμπτης, ο Μιχάλης Σαράντης. Άνοιξε τα χαρτιά του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Μιχάλης Σαράντης: «Αυτό που στιγμάτισε την εφηβεία μου και την ζωή μου είναι η απώλεια του κολλητού μου»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, βραβευμένος με βραβείο Χορν, τον οποίο απολαμβάνουμε στη νέα σειρά του ΑΝΤ1, “Φαμίλια” μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, στο οποίο είναι εστιασμένος τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την απόφασή του να κάνει στροφή στην τηλεόραση, δοκιμάζοντας μάλιστα με αυτό τον τρόπο να αποτινάξει από πάνω του τη σοβαροφάνεια που τον διακατέχει.

«Οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν ταμπέλες ο ένας στον άλλον για να μπορούν να τους διαχειριστούν. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πλέον αυτά, είναι ενοχικά σύνδρομα όλων μας και έχουμε ανάγκη να λέμε αυτός είναι έτσι και ο άλλος αλλιώς« δήλωσε αρχικά.

«Για πολλά χρόνια επειδή δούλευα πάρα πολύ στο θέατρο και είχα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Με πρόβες και παραστάσεις, δεν υπήρχε πρακτικά χρόνος για την τηλεόραση. Όλο αυτό συνέβαινε παράλληλα με ένα δικό μου προσωπικό ενοχικό σύνδρομο σε σχέση με την έκθεση. Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνομαι ότι όλο αυτό είναι μια φούσκα. Δεν έχει να κάνει με κάτι επί της ουσίας. Είχε να κάνει με μια δικιά μου προσωπική συστολή με την οποία ήρθα σε επαφή. Κάπως τη διαπραγματεύτηκα και ένιωσα εγώ ότι είμαι πιο ανοιχτός να κάνω κάτι πιο σταθερά στην τηλεόραση»

«Το “ναι” στη “Φαμίλια” το είπα χωρίς να διαβάσω καν το σενάριο. Αλλά δεν ήταν τυχαίο γιατί είχα προσωπική ανάγκη να βάλω μια τρικλοποδιά σε οποιαδήποτε σοβαροφάνεια υπάρχει γύρω από εμένα. Ήθελα να κάνω εκ διαμέτρου αντίθετο απ’ ότι με έχει δει ο οποιοσδήποτε να κάνω και αντίθετο σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει εγώ να κάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απώλεια που τον στιγμάτισε

«Αυτό που στιγμάτισε την εφηβεία μου και την ζωή μου είναι η απώλεια του κολλητού μου. Αρρώστησε στα τέλη του Δημοτικού κι άντεξε ένα χρόνο, ο Ηλίας… Από πολύ νωρίς ήταν σαν να έκανα πράγματα και για αυτόν. Ωρίμασα νωρίτερα και ταρακουνήθηκα. Πολύ αργότερα κατάλαβα ότι μου αρέσει να είμαι στα πλαίσια ενός συνόλου. Σε ομάδες κι όχι αμέσως πρωταγωνιστής. Καταλαβαίνω ότι το έκανα γιατί πάντα κάνω πράγματα και για έναν άλλον με τον δικό μου τρόπο. Ένιωθα τρομερές ενοχές. Πέρασε ένα διάστημα που δεν είδαμε τον Ηλία γιατί έκανε θεραπείες κι όταν με είδε ξανά είχα ψηλώσει και νωρίτερα λέγαμε ότι ήμασταν πολύ κοντοί.»