Γιώργος Θεοφάνους: «Τσακώθηκα με τον Καρβέλα ενώ ήμουν ντυμένος… Μιμή Ντενίση»

Δημοσιεύθηκε: 14 Ιανουαρίου 2022 09:50
Γιώργος Θεοφάνους: «Τσακώθηκα με τον Καρβέλα ενώ ήμουν ντυμένος... Μιμή Ντενίση»

Ο γνωστός συνθέτης βρέθηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια και έδωσε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Μίλησε για την μεγάλη αγάπη του για την Άννα Βίσση, για τον πατέρα του, για την προσωπική του ζωή.

Γιώργος Θεοφάνους: «Τσακώθηκα με τον Καρβέλα ενώ ήμουν ντυμένος… Μιμή Ντενίση».

Ο έρωτάς του για την Άννα Βίσση

«Ήταν ο έρωτας μου η Άννα Βίσση αλλά δεν έχουμε κάνει τραγούδια μαζί. Μας άφησε ο Νίκος Καρβέλας και είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Μάλιστα, ήταν και δική του ιδέα. Βρεθήκαμε πριν αρκετά χρόνια στη γιορτή του, με φώναξε στο καμαρίνι της Άννας και ήταν πολύ ειλικρινής και πολύ ντόμπρος. Μου είπε «μόνο εσύ μπορείς να κάνεις την Άννα» και του απάντησα «ευχαριστώ πολύ, σε τρεις μήνες επειδή η Άννα είναι στο μυαλό μου σαν όνειρο». Σε τρεις μέρες με πήρε και μου είπε «που είναι τα τραγούδια;». Σε μια βδομάδα πάλι με πήρε».

Ο καυγάς με τον Νίκο Καρβέλα

«Σήμερα δεν μιλάμε με τον Νίκο, έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο καβγά και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Τσακωθήκαμε γιατί δεν του έφερα τραγούδια για την Άννα, δεν τα τελείωσα ποτέ και δεν προλάβαμε να τα κάνουμε. Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό και ελπίζω να μη δει την εκπομπή».

«Μπορεί να μη θυμάται τον καβγά που με έβριζε και φώναζε. Εγώ αλήθεια κρατήθηκα, αλλά γιατί; Γιατί ήμουν έξω, πάρκαρα το αυτοκίνητο κάπου στη Χαμοστέρνας και βγήκα έξω ενώ πήγαινα σε μασκέ πάρτι και στο ορκίζομαι πως ήμουν ντυμένος Μιμή Ντενίση! Στο λέω αλήθεια! Με μαύρη περούκα και γούνα, σαν μια διαφήμιση που έκανε τότε η Μιμή. Με πήρε λοιπόν ο Καρβέλας και φώναζε! Σταμάτησα το αυτοκίνητο, βγήκα έξω, έβγαλα τα τακούνια… Που να ‘ξερε ο Νίκος ότι στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ήταν ο άλλος ντυμένος Μιμή Ντενίση! Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση, θα γέλαγε καταρχήν και δεν θα τσακωνόμασταν ποτέ. Το μαθαίνει όμως τώρα». Δήλωσε ο Γιώργος Θεοφάνους για τον καυγά που είχε με τον Νίκο Καρβέλα.

Η σχέση του με τον πατέρα του

«Ο πατέρας μου ήταν φανατικός αριστερός. Τελειώνοντας το στρατό του είπα ότι φεύγω για Αμερική και εκείνος μου είπε ότι κανόνισε να πάρω υποτροφία και να πάω στη Μόσχα γιατρός…

Advertisement

Με τον πατέρα μου δεν μιλούσαμε για αρκετά χρόνια και το επάγγελμα μου άρχισε να του αρέσει όταν έγραψα λαϊκά τραγούδια… όταν έγραψα τον «Παλιόκαιρο»… Δεν ξέρω αν με αποδέχτηκε ο πατέρας μου, εγώ όμως τον αποδέχθηκα. Ο δράκος αυτός που είχα στο μυαλό μου ξαφνικά ήταν ένα παιδάκι που του άλλαζα πάνες, τελικά τι είναι ο άνθρωπος; Συμφιλιωθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Του μίλησα, του τα είπα όλα τα παράπονά μου, μια μέρα πριν πέθανε. Μετά έμαθα ότι περπατούσε στο χωρίο και μιλούσε για μένα, ήταν περήφανος».

Οι γυναίκες της ζωής του

«Δεν μου την έπεφταν γυναίκες τραγουδίστριες, ούτε εγώ φλέρταρα καμία κοπέλα. Δύο γυναίκες ερωτεύτηκα, αυτές παντρεύτηκα και τέλος. Την Ευρυδίκη και την Βίλλυ. Δεν είχα έρωτες στο ενδιάμεσο. Περίμενα να έρθει το άλλο μου μισό. Έπινα καφέ με δύο φλιτζάνια, έτρωγα με δύο πιάτα, με δύο πιρούνια. Έλεγα εσύ είσαι εκεί κι εγώ είμαι εδώ. Έβαζα και σε εκείνη καφέ. Αφού κάπου ήταν».

«Με την Ευρυδίκη ήρθαμε μαζί στην Ελλάδα από την Αμερική. Κάναμε σχέση από τα 19 μας, όπου και βρεθήκαμε στην Αμερική μαζί. Στην ουσία με την Ευρυδίκη μας ανάγκασαν να παντρευτούμε, δεν το σκεφτόμασταν εμείς, ήταν αλλιώς τότε και η κοινωνία. Ήταν ο παιδικός μου έρωτας η Ευρυδίκη η οποία και ξεκίνησε με τα δικά μου τραγούδια».

«Τη Βίλλυ την γνώρισα στην Θεσσαλονίκη και χάρηκα πολύ που δεν έχει καμία σχέση με το τραγούδι και τον χώρο μας. Δεν το ήθελα γιατί ίσως το έζησα υπερβολικά με την Ευρυδίκη, φτάνει. Με την Βίλλυ από την τρίτη μέρα μετακομίσαμε μαζί. Από τότε είμαστε μαζί για 20 χρόνια». Εξομολογήθηκε στην Αννίτα Πάνια ο Γιώργος Θεοφάνους.

 

 

Advertisement