Γιώργος Τράγκας: «Εμφύλιος» στην οικογένεια! – Εξώδικο στη Μαρία Καρρά για τις πωλήσεις των ακινήτων

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Μαρτίου 2023 10:36

Αποφασισμένος να πάει την υπόθεση της κληρονομιάς του πατέρα του μέχρι τέλους είναι πλέον ο Γιάννης Τράγκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους που είχε προσλάβει στις ΗΠΑ για να ψάξουν τα ακίνητα του πατέρα του.

Ήδη ανακάλυψε ότι δύο ακίνητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λας Βέγκας και την Ουάσινγκτον, έχουν πουληθεί ή μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρείες, αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ο γιος του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα, κατέθεσε εμπρόθεσμα πριν από λίγες ημέρες με εξώδικη επιστολή στη συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει την απογραφή της κληρονομιάς αναλυτική έκθεση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν στην Αμερική.

Την έκθεση επίδοσης παρουσίασε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και σε αυτήν επισυνάπτεται η έκθεση με τα ευρήματα των Αμερικανών δικηγόρων στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία η Μαρία Καρρά μέσω δικηγορικού γραφείου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη πούλησε τα δύο ακίνητα στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για στοιχεία που εντόπισε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες δικηγόρων που προσέλαβε και πλήρωσε ο ίδιος στην Αμερική, ενώ στην εξώδικη επιστολή ζητάει από τη Μαρία Καρρά να προσκομίσει τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Η έκθεση θα σταλεί και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα ευρήματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η δεδομένη κίνηση του Γιάννη Τράγκα επιβεβαιώνει ότι «απασφάλισε» κατά της τελευταίας συζύγου του πατέρα του, καλώντας την ουσιαστικά με το εξώδικο να σταματήσει να κωλυσιεργεί τη διαδικασία απογραφής.

Η πρόθεση του ίδιου είναι η πλήρης απογραφή του συνόλου της κληρονομιάς ενώπιον του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και να πληρωθεί το κράτος μέχρι το τελευταίο ευρώ που δικαιούται.

Εάν η Μαρία Καρρά δεν συμμορφωθεί και δεν προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, χάνει το ευεργέτημα της απογραφής και θα ευθύνεται για τα χρέη με την ατομική της περιουσία και μόνο.

Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα και θα κληθεί σύντομα να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες» κατά το χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2015 αλλά και για μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» από το 2016 έως το 2019.

Την ίδια στιγμή ο μεγάλος γιος του δημοσιογράφου-εκδότη «απασφάλισε» για τα καλά κατά της Μαρίας Καρρά, αφού θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αγκάθι, κυρίως εξαιτίας της στάσης που φέρεται να κράτησε η τελευταία σύζυγος του πατέρα του όλο αυτό το διάστημα.

Αυτή που, όπως αποδεικνύεται έναν χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια της τεράστιας περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας, φέρεται να ήταν ο μόνιμος αρνητικός παράγοντας για την οποιαδήποτε θετική εξέλιξη του ζητήματος της κληρονομιάς.

Ένα ζήτημα που δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ό,τι αφορά τα κληρονομικά μερίδια, ακίνητα, μετρητά κ.λπ. που αναλογούν στον καθένα από τους δύο εναπομείναντες, αφού ο Φρέντι Τράγκας αποποιήθηκε το δικό του κομμάτι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Μονακό.

Ο Γιάννης Τράγκας, προκειμένου να βρει άκρη με την ακίνητη περιουσία του πατέρα του στην Αμερική, απευθύνθηκε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο και ζήτησε τη συνδρομή του.

Για να αντιμετωπίσει τα υπέρογκα έξοδα αναγκάστηκε να πουλήσει πριν από λίγους μήνες τη βίλα του στη Μύκονο με τίμημα 1.000.000 ευρώ, αφού ως είθισται τα δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ ζητούν γενναίες προκαταβολές για να πιάσουν δουλειά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έβγαλαν «λαβράκι» αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον ακίνητα φέρεται να άλλαξαν χέρια μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Το πρώτο είναι ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στο συγκρότημα κατοικιών Veer Towers που ορθώνεται με δύο εντυπωσιακούς πύργους στη Las Vegas Boulevard. Πρόκειται για ένα διαμπερές οίκημα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που διαθέτει φοβερή θέα της πόλης του τζόγου και χαρακτηρίζεται ως ιδανικό για ένα ζευγάρι, το οποίο κατασκευάστηκε το 2007.

Η κατοικία ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα, ενώ το συγκρότημα των δύο πύργων υπάγεται στο κτηματολόγιο της πόλης Παραντάις -«Παράδεισος» στα ελληνικά- στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδα.

Βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο του Λας Βέγκας και σύμφωνα με την ιστοσελίδα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Αμερική καταχωρήθηκε ως κατοικία για πώληση στις 17 Φεβρουαρίου του 2022.

Είχαν συμπληρωθεί μόλις τρεις μήνες και τρεις ημέρες από τον θάνατο του δημοσιογράφου όταν το συγκεκριμένο διαμέρισμα με την εκπληκτική θέα στην πόλη του Λας Βέγκας πουλήθηκε στις 20 Μαρτίου του ίδιου έτους έναντι 804.000 δολαρίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εταιρεία στην οποία ανήκε το ακίνητο έχει έδρα τη Νεβάδα, μια Πολιτεία που έχει ένα εξαιρετικά μυστικό καθεστώς εταιρικής αποκάλυψης και διαφάνειας, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό των ιδιοκτητών μιας κατοικίας.

Το δεύτερο ακίνητο που φέρεται να πουλήθηκε βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και είχε ανακαλυφθεί λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το πού ακριβώς βρίσκεται, το εμβαδόν του και την τιμή αγοράς του.

Ο δημοσιογράφος-εκδότης είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού εκτός από το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας είχε αγοράσει μέσω εταιρειών ακόμα δύο ακίνητα στις ΗΠΑ.

Το πρώτο βρίσκεται στο Μαϊάμι, σε συγκρότημα κατοικιών, και το δεύτερο στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο Olympic Tower, στην καρδιά του Μανχάταν. Το τελευταίο, σύμφωνα με τη χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, κληροδοτήθηκε στον γιο του και την τελευταία του σύζυγο, με ποσοστό ιδιοκτησίας 50% για τον καθένα τους.

Είναι το μοναδικό ακίνητο που δεν μπορεί να πουλήσει η Μαρία Καρρά, αφού δεν της ανήκει εξ ολοκλήρου και χρειάζεται να συμφωνήσει και ο Γιάννης Τράγκας προκειμένου να αλλάξει ιδιοκτήτη.

Σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης η δικηγορική εταιρεία Αγαπηνός & Συνεργάτες που εκπροσωπεί τον Γιάννη Τράγκα επισημαίνει: «Ο εντολέας μας Γιάννης Τράγκας ως συγκληρονόμος εξ απογραφής της περιουσίας του Γ. Τράγκα σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου και σε απόλυτη συνεργασία με την Ελληνική Δικαιοσύνη κοινοποίησε την 15.02.2023 τα ως σήμερα αποτελέσματα της αγωνιώδους προσπάθειας του εντοπισμού της περιουσίας στις ΗΠΑ και ακολουθεί κάθε νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος σε πλαίσια πλήρους διαφάνειας».

Εκτός από τα προαναφερθέντα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια ήρθαν να προστεθούν το διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον και μία κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς.

Το διαμέρισμα στο Μαϊάμι φέρεται να αποτελεί εδώ και μήνες τη μόνιμη κατοικία της Μαρίας Καρρά στις ΗΠΑ, εκεί όπου ξεχνάει όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη real estate αυτοκρατορία του εκλιπόντος.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλαίσθητο διαμέρισμα 155 τετραγωνικών μέτρων σε ουρανοξύστη του Μαϊάμι με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, το οποίο διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες. Η διακόσμηση παραπέμπει στην αισθητική των χρωμάτων που κυριαρχεί στο Μαϊάμι, ενώ τα πατώματα είναι από λευκό μάρμαρο και τα έπιπλα minimal αισθητικής.

Γιώργος Τράγκας – Μαρία Καρρά: Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι τους στη Μυκονο

Σύμφωνα με το ιστορικό της κατοικίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μεγάλης εταιρείας real estate, αγοράστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ ήταν καταχωρημένο από τις 8 Ιουλίου του ίδιου έτους σε εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα.

Εκεί όπου κατοικοεδρεύει πλέον η χήρα του Γιώργου Τράγκα, η οποία εξακολουθεί να αρνείται ότι υπάρχουν σπίτια, καταθέσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί και ράβδοι χρυσού που εντοπίστηκαν σε θυρίδες τραπεζικού ιδρύματος στο Μονακό.

Σε επικοινωνία με το δικηγορικό γραφείο του Θεόδωρου Μαντά που εκπροσωπεί τη Μαρία Καρά, η απάντηση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ από την πελάτισσά του και στο εξώδικο που απέστειλε ο Γιάννης Τράγκας, ήταν «ουδέν σχόλιον».

Φράση που έχει ακουστεί πολλές φορές ως απάντηση σε ερωτήματα από την αρχή της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης, η οποία αφορά την τεράστια περιουσία που άφησε φεύγοντας από τη ζωή ο εκλιπών. Τότε, ο γιος του Γιάννης Τράγκας και η χήρα του Μαρία Καρρά φάνηκε ότι πορεύονται μαζί, όμως πολύ γρήγορα άρχισαν τα παρατράγουδα με φόντο την τεράστια κληρονομιά.

Η συνύπαρξή τους δεν διήρκεσε πολύ κι ας είχαν το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού να τους εκπροσωπεί στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της χειρόγραφης διαθήκης του, η οποία ήταν εν γνώσει της Μαρίας Καρρά, που προκάλεσε τη δέουσα αναταραχή στους μέχρι τότε τρεις κληρονόμους.

Στην πορεία ο Γιάννης Τράγκας φέρεται να απηύδησε με τις συνεχείς αναβολές και κωλυσιεργίες της Μαρίας Καρρά, η οποία ανέβαλλε συνεχώς καθορισμένες συναντήσεις ή τηλεδιασκέψεις. Από τον περασμένο Ιούνιο σταμάτησε η οποιαδήποτε προσωπική επικοινωνία ανάμεσα στον μεγάλο γιο του εκλιπόντος και την τελευταία του σύζυγο.

Οι δύο πλευρές επικοινωνούν μέσω των δικηγορικών γραφείων που τους εκπροσωπούν, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Τράγκας πληροφορήθηκε για τα ακίνητα που είχε αγοράσει ο πατέρας του στις ΗΠΑ, κάποια μόνο από τα 17 της real estate αυτοκρατορίας του.

Πηγή: protothema.gr