Γιώργος Τσαγκαράκης: «Ο πατέρας μου την τελευταία ημέρα της ζωής του με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα σπουδάσω»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Μαρτίου 2023 12:15

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης του «Cash or Trash» παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και υπήρξε αποκαλυπτικός.

Ο επιτυχημένος συλλέκτης, επιχειρηματίας και διαμαντολόγος, Γιώργος Τσαγκαράκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2Night Show» το βράδυ της Τετάρτης.

Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, το πάθος του στις αντίκες και τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στην επιτυχία.

Ο κρητικής καταγωγής συλλέκτης αναφέρθηκε στην απώλεια των γονιών του: «Τους έχασα όταν ήμουν 12 χρονών. Ο πατέρας μου σπούδασε στο Παρίσι Οικονομικά. Πέθαναν με διαφορά 45 ημερών. Πρώτα έφυγε η μητέρα μου 57 ετών. Εγώ στο οικοτροφείο.

Οι αδελφές μου ήταν 15 χρόνια πιο μεγάλες και έφυγαν για σπουδές στην Ελλάδα. Έφυγα από το οικοτροφείο πριν από τα 18. Από τα 16 μου ζω μόνος μου. Έζησα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Επέστρεψα στα 25 στην Ελλάδα. Ούτε σάλιο δεν άφησαν οι γονείς μου. Η μητέρα μου ήταν αριστοκράτισσα, ο πατέρας μου ήξερε επτά γλώσσες, όταν αρρώστησαν εξανεμίστηκαν όλα τα χρήματα».

Και πρόσθεσε: «Έμεινε μόνο το σπίτι στην Αλεξάνδρεια. Πουλούσα τις αντίκες στα παλιατζίδικα για να σπουδάσω και έπαιρνα μια σύνταξη θανάτου του πατέρα μου.

Στα 18 πήγα στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αίγυπτο και πήγα στην Αλάσκα γιατί ήθελα να κάνω λεφτά. Ο πατέρας μου την τελευταία ημέρα της ζωής του με έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα σπουδάσω.

Επειδή ήμουν πολύ λεπτό παιδί και δούλευα σε κάτι στοές με -30 βαθμούς και είχα αναιμία με έστειλαν πακέτο».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Για να μάθεις τη δουλειά πρέπει να έχεις περάσει από το στάδιο να σε κοροϊδέψουν. Σημασία έχει στη ζωή να πεθαίνεις νέος αλλά όσο πιο αργά γίνεται.

Έχω ένα παράπονο για σένα και για μένα. Είμαστε οι αρχαιότεροι της ελληνικής τηλεόρασης. Είμαι στην ιδιωτική τηλεόραση από το πρώτο μήνα, 33 χρόνια, δεν πρέπει να πάρουμε ένα βραβείο;».

Όσο για το πιο ακριβό αντικείμενο που βρέθηκε ποτέ στα χέρια του, τόνισε: «Ένα διαμάντι 23, 30 καράτια που είχε 2,5 εκατομμύρια στη βιτρίνα».

«Αυτό που κάνω δεν είναι δουλειά, είναι πάθος. Με έχουν πει κυνηγό θησαυρών και δεν είναι ψέμα. Έναν πίνακα του Βολανάκη που πουλήθηκε 240.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε την αξία του», εξομολογήθηκε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δυνατή σχέση με τη γυναίκα του, Μαίρη, στον λόγο που τα παιδιά του τον αποκαλούν «Money maker» και εξήγησε γιατί παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, απολαμβάνει πλέον τη συμμετοχή του στο «Cash or Trash».

«Τα παιδιά μου με λένε money maker. Το να παράγεις λεφτά είναι ταλέντο, το να τα ξοδεύεις χρειάζεται κουλτούρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του, Μαίρη, με την οποία είναι μαζί από νεαρή ηλικία.