Γιώργος Ζαμπέτας: «Ο παππούς μου έφυγε στενοχωρημένος»

Συντάκτης: Newsroom

28 Μαΐου 2022 20:15

Γιώργος Ζαμπέτας: «Ο παππούς μου έφυγε στενοχωρημένος»

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, ήταν καλεσμένος στην Κυψέλη της ΕΡΤ και μίλησε για την επιθυμία του να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στο τραγούδι. Αφορμή στάθηκε το αρχείο του παππού του με ακυκλοφόρητα κομμάτια του, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατο του παππού του πρόκειται τα κυκλοφορήσει το αρχείο του. Εκτός από το cd με το αρχειακό του υλικό, θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία. Με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Γιάννη Ζουγανέλη, Γεράσιμου Ανδρεάτου και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών.

Η μουσική οικογένεια

«Προέρχομαι από δύο μουσικές οικογένειες, ο πατέρας μου είναι ο Μιχάλης Ζαμπέτας και η μητέρα μου η Ελένη Νταλάρα, τραγουδίστρια και ο πατέρας μου, μουσικός. Οι παππούδες μου, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Λουκάς Νταλάρας. Οπότε δεν μπορούσα κι εγώ να ξεφύγω από τη μουσική παράδοση», είπε αρχικά για την οικογένειά του.

Η ασχολία του με το τραγούδι και η γνωριμία με τον θείο του, Γιώργο Νταλάρα

«Πριν από δέκα χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι, είπα να αξιοποιήσω κάποια αρχεία που άφησε ο πατέρας μου. Από ακυκλοφόρητη μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα. Και να τα κάνουμε ένα δίσκο με τους φίλους μουσικούς και να ακούσει ο κόσμος κάτι που ο Γιώργος δεν πρόλαβε να βγάλει.

Με τον Γιώργο Νταλάρα, παρότι είναι θείος μου, δεν είχαμε κάποια σχέση μέχρι που έφτασα 26 χρονών, πριν από δέκα χρόνια, δηλαδή, όταν πήγα και τον βρήκα στο καμαρίνι του. Συστηθήκαμε και του έδωσα την δουλειά μου, να δει μέσα από ένα δείγμα τι κάνω και το αφήσαμε ανοιχτό. Μετά με κάλεσε γιατί του άρεσε η δουλειά και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε». Είπε ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Η σχέση με τον παππού του

«Ήμουν πολύ νέος όταν έφυγε ο Γιώργος Ζαμπέτας, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα πήγαινα στο σπίτι του. Στα τελευταία του ήταν στεναχωρημένος γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έργο του όσο θα έπρεπε. Δεν ήταν πολύ κοντά μου ως παππούς, ήταν όμως ένας φυσιολογικός παππούς, αυτό μου άρεσε».