Γιώτα Γρίβα: «Έχω έναν καημό που δεν μεγάλωσα εδώ και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο, γιατί τα ελληνικά που ξέρω, τα μαθαίνω μόνη μου»

Δημοσιεύθηκε: 8 Απριλίου 2021 16:15
Γιώτα Γρίβα: «Έχω έναν καημό που δεν μεγάλωσα εδώ και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο, γιατί τα ελληνικά που ξέρω, τα μαθαίνω μόνη μου»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα. Έδωσε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλη κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για όλους και για όλα.

Η Γιώτα Γρίβα βρέθηκε στο The 2Night Show. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που δέχονται οι τραγουδιστές του συγκεκριμένου είδους πως με τα νεότερα τραγούδια που λέγονται σήμερα στα πανηγύρια καταστρέφουν την παράδοση. Ενώ μίλησε ανοιχτά για την σαρακατσάνικη καταγωγή της και τα παιδικά χρόνια στη Βουλγαρία.

Η γνωστή Σαρακατσάνα τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών μίλησε για την επιτυχημένη της πορεία. Για την τιμητική αναγνώριση από την Φυλιώ Πυργάκη ως άξια διάδοχό της. Αλλά και για τα πανηγύρια που γεμίζουν με λαοθάλασσες κόσμου κάθε καλοκαίρι.

«Είμαι Σαρακατσάνα και είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Βουλγαρία. Είμαι από τους Σαρακατσάνους αυτούς που έφυγαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκλωβίστηκαν με το κλείσιμο των συνόρων και έμειναν στη Βουλγαρία. Αλλά το αίμα το ελληνικό και αυτή η συνείδηση η εθνική, ήταν μέσα μου από μικρή» δήλωσε αρχικά. Αναφέροντας πως ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 23 ετών. Με τον μεγάλο της καημό όπως είπε, να είναι το γεγονός ότι δεν φοίτησε ποτέ σε ελληνικό σχολείο.

«Έχω έναν καημό που δεν μεγάλωσα εδώ και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο, γιατί τα ελληνικά που ξέρω τα ξέρω από την οικογένειά μου και μετέπειτα που ήρθα εδώ από το 2003 και μετά που μένω μόνιμα στην Αθήνα, τα μαθαίνω μόνη μου» δήλωσε.

Το τραγούδι της «Έχασα τη γη» είναι από τις αγαπημένες μουσικές επιλογές στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά.

Τέλος, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και με την υπέροχη φωνή της έφερε στο στούντιο της εκπομπής το δημοτικό γλέντι, που τόσο μας έχει λείψει.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.