Γιούλικα Σκαφιδά: «Θα ξαναδουλέψω ποτέ με εσένα που με κάνεις να κλαίω κάθε μέρα;»

Συντάκτης: Newsroom

3 Ιουνίου 2022 08:40

Γιούλικα Σκαφιδά: «Θα ξαναδουλέψω ποτέ με εσένα που με κάνεις να κλαίω κάθε μέρα;»

Η Γιούλικα Σκαφιδά μίλησε στην Κυψέλη της ΕΡΤ σχετικά με την προσωπική της ζωή και τις εξελίξεις στα επαγγελματικά της αλλά και για τις δύσκολες συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της

Συγκεκριμένα η Γιούλικα Σκαφιδά είπε πως έχει ανεχτεί άσχημες συμπεριφορές στο θέατρο. Γιατί υπήρχε πάντα η άποψη πως όσο πιο δύσκολος και τρελός ήταν ο σκηνοθέτης, τόσο πιο καλός ήταν.

Η προσωπική της εμπειρία

«Έχω βρεθεί σε περίπτωση πολύ αυστηρού σκηνοθέτη. Έχω βρεθεί σε πολύ άσχημη περίοδο που έφευγα κάθε μέρα φεύγοντας. Πήγαινα στο γκαράζ κι έβαζα τα κλάματα κάθε μέρα. Ήταν φανερό. Πιο φανερό δεν υπάρχει. Συνέβη 8 εβδομάδες. Δύο μήνες μέχρι να ανέβει η παράσταση. Είπα ‘πάμε τώρα, κρατήσου, είναι δύο μήνες, θα ανέβει η παράσταση, δεν θα ξαναδουλέψεις με αυτόν τον άνθρωπο’. Ήμουν μικρή και δεν ήξερα».

«Υπήρχε αυτό στη δουλειά μας: όσο πιο τρελός κι αυστηρός, τόσο πιο καλός είναι και τόσο πιο μεγάλη αποδοχή θα έχεις εσύ στο σινάφι. Οπότε αφού θα δουλέψω με αυτόν που με βασανίζει, πάει να πει ότι είμαι καλή κι αν το φέρω εις πέρας θα είμαι καλή. Είπα πρέπει να το φέρω εις πέρας. Τώρα σε καμία περίπτωση. Θα μίλαγα. Και θα έλεγα στοπ κι ότι δεν είναι τρόπος αυτός. Θα απευθυνόμουν σε κάποιον ανώτερο που υπάρχει εκεί και δεν το έκανα τότε, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει».

«Δεν ξέρω αν είναι νόρμα που σπάει ή αν έχει να κάνει με την εμπειρία γιατί πια το να περνάω καλά στην πρόβα και στη δουλειά μου είναι το ζητούμενο. Γιατί τότε νόμιζα πως όσο πιο πολύ βασανιστώ τόσο πιο καλή θα είμαι. Κι όντως εξελίχθηκα σε εκείνη τη δουλειά. Αλλά το αντίτιμο ήταν τέτοιο που δεν θέλω ποτέ ξανά. Δεν με αφορά πια. Τώρα πια δεν θα το ξανάκανα».

Τώρα πια προσέχει πολύ τις συνεργασίες της

«Κοιτάζοντας πίσω δεν έκανα κανένα τρομερό φάουλ. Αλλά μια φορά που με έβρισε ένας σκηνοθέτης θα μπορούσα να του πω γεια , πάω στον παραγωγό. Όχι επειδή είμαι ψώνιο, αλλά επειδή έγινε ένας μεγάλος τσακωμός».

«Αυτοί οι άνθρωποι σε χαιρετάνε σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Είναι η ζωή τους. Λένε ‘Γιουλικάκι να ξαναδουλέψουμε μαζί’. Μα είναι δυνατόν; Ούτε το τηλέφωνο δεν θα σηκώσω. Τον κοιτάω και με πιάνει τρέμουλο. Θα ξαναδουλέψω ποτέ με εσένα που με κάνεις να κλαίω κάθε μέρα;».