Γκέλυ Μαυροπούλου: παρέμβαση εισαγγελέα για να αποτεφρωθεί όπως ήταν η επιθυμία της

Δημοσιεύθηκε: 22 Ιουλίου 2021 13:30
Γκέλυ Μαυροπούλου: παρέμβαση εισαγγελέα για να αποτεφρωθεί όπως ήταν η επιθυμία της

Η ηθοποιός Γκέλυς Μαυροπούλου η οποία πέθανε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, την ίδια μέρα που πέθανε και ο Τόλης Βοσκόπουλος, δεν έχει ταφεί ακόμη.

Γκέλυ Μαυροπούλου: παρέμβαση εισαγγελέα για να αποτεφρωθεί όπως ήταν η επιθυμία της.

Ένα κενό στη νομοθεσία, εμποδίζει να τελεστεί η επιθυμία της να αποτεφρωθεί, όπως είχε εκμυστηρευτεί στον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή ολομόναχη, χωρίς συγγενείς. Έχοντας στο πλευρό τους ελάχιστους φίλους και συνάδελφους από το ένδοξο παρελθόν της. Το γεγονός αυτό προκαλεί εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η αποτέφρωσή της. Καθώς για να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη είναι απαραίτητη η υπογραφή κάποιου συγγενή ή κληρονόμου του θανόντος. Η ηθοποιός όμως δεν άφησε διαθήκη ούτε κάποιον κληρονόμο. Με αποτέλεσμα η επιθυμία της να «σκοντάφτει» στη νομοθεσία.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παρέδωσε στο γραφείο τελετών μια υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της επιθυμίας της ηθοποιού να αποτεφρωθεί μετά τον θάνατό της. Ωστόσο από τη στιγμή που δεν είναι συγγενής ή κληρονόμος, η δήλωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή στη ληξιαρχείο.

Τον λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας, στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποτέφρωσης της ηθοποιού, η οποία στο παρελθόν ταξίδεψε στη Βουλγαρία για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της μητέρας της να αποτεφρωθεί.