Γκουίνεθ Πάλτροου: Αθωώθηκε για το ατύχημα στο σκι

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Μαρτίου 2023 11:47

Απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία η Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα στο σκι και τη σύγκρουση με τον Τέρι Σάντερσον, ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οι ένορκοι έκριναν υπέρ της χολιγουντιανής σταρ, Γκουίνεθ Πάλτροου.

Κατά τους ίδιους υπαίτιος για το ατύχημα ήταν ο συνταξιούχος οπτικός Τέρι Σάντερσον.

Της επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους ενός δολαρίου. Ήταν το συμβολικό ποσό που ζήτησε όταν επέλεξε να πάει σε δίκη αντί να συμβιβαστεί εξωδικαστικά.

Χθες οι ένορκοι συσκέφθηκαν για δύο ώρες και η ετυμηγορία τους ήταν απαλλακτική για την ηθοποιό.

Καθώς η Πάλτροου έφευγε από το δικαστήριο άγγιξε τον ώμο του Τέρι Σάντερσον και του είπε: «Σου εύχομαι τα καλύτερα» και εκείνος απάντησε: «Ευχαριστώ αγαπητή μου».

Η Πάλτροου δικαζόταν με την κατηγορία της αμέλειας και της εγκατάλειψης αναφορικά με ατύχημα που φέρεται να προκάλεσε στον συνταξιούχο γιατρό Τέρι Σάντερσον, ενώ έκανε σκι το 2016 στη Γιούτα.

Η Πάλτροου κατέθεσε πρώτη, λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Σάντερσον ήταν αυτός που είχε πέσει πάνω της. Στην κατάθεσή της, θυμήθηκε ότι έβλεπε τα παιδιά της να κάνουν σκι στην πλαγιά όταν ο Σάντερσον τη χτύπησε από πίσω.

Ο Σάντερσον ανέβηκε στο εδώλιο τη Δευτέρα, λέγοντας στους ενόρκους: «Θυμάμαι ότι όλα ήταν υπέροχα και τότε άκουσα κάτι που δεν έχω ξανακούσει ποτέ σε χιονοδρομικό κέντρο και αυτό ήταν μια αιμοσταγής κραυγή».

Συνέχισε λέγοντας ότι χτυπήθηκε στην πλάτη στην ωμοπλάτη και ότι στη συνέχεια όλα μαύρισαν.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία, ο Τέρι Σάντερσον αμφισβήτησε αν άξιζε τον κόπο η αγωγή και δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται διασημότητες όπως Γκουίνεθ Πάλτροου.

«Έχεις κάποια υποτιθέμενη αξιοπιστία από το να είσαι διάσημο πρόσωπο. Αλήθεια, ποιος θέλει να τα βάλει με μια διασημότητα;», δήλωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=hOrhbvKkSeE

Ο Σάντερσον αρχικά ζητούσε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά αργότερα η αγωγή τροποποιήθηκε για να ζητηθεί «ποσό που θα καθοριστεί στη δίκη».

Σε ανταγωγή που κατατέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, η Πάλτροου ζήτησε «συμβολική αποζημίωση» ύψους ενός δολαρίου, εκτός από τα δικαστικά έξοδα.