Γκουίνεθ Πάλτροου: Δικάζεται για εγκατάλειψη θύματος σε ατύχημα του σκι

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

21 Μαρτίου 2023 12:31

Αρχίζει η δίκη της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου με την κατηγορία της αμέλειας και της εγκατάλειψης αναφορικά με ατύχημα που φέρεται να προκάλεσε στον συνταξιούχο γιατρό Τέρι Σάντερσον, ενώ έκανε σκι το 2016 στη Γιούτα.

Ο Τέρι Σάντερσον δήλωσε ότι η χολιγουντιανή σταρ, Γκουίνεθ Πάλτροου «κατέβαινε, χωρίς να προσέχει», από μια πλαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο, με συνέπεια να συγκρουστούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «τον έριξε κάτω με δύναμη και του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, διάσειση, τέσσερα σπασμένα πλευρά και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς.

Στη συνέχεια τον εγκατέλειψε στο χιόνι και συνέχισε την κατάβασή της στο βουνό».

Η Πάλτροου έχει διαψεύσει τα παραπάνω.

Υποστηρίζει πως ο Σάντερσον έπεσε πάνω της, προκαλώντας «χτύπημα σε όλο της το σώμα», που της άφησε ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούσε να κάνει σκι για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η αγωγή αρχικά ζητούσε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά αργότερα τροποποιήθηκε για να ζητηθεί «ποσό που θα καθοριστεί στη δίκη».

Σε ανταγωγή που κατατέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, η Πάλτροου ζήτησε «συμβολική αποζημίωση» ύψους ενός δολαρίου, εκτός από τα δικαστικά έξοδα.

Υποστήριξε ότι ο Σάντερσον εκμεταλλεύεται τη «διασημότητα και τον πλούτο» της.

Σύμφωνα με την ανταγωγή της σταρ, οι ισχυρισμοί του Σάντερσον για τους τραυματισμούς του είναι «υπερβολικοί». «Δεν τον έριξε κάτω, ούτε του προκάλεσε διάσειση, εγκεφαλική βλάβη ή σπασμένα πλευρά», αναφέρεται στην ανταγωγή.

Πάντως, ο Σάντερσον επιμένει στην εκδοχή του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2019, είχε δηλώσει: «Σκεφτόμουν συνέχεια: ‘Ελπίζω το κεφάλι μου να είναι ακόμα στη θέση του και ο λαιμός μου να είναι εντάξει’.

Ευτυχώς είχα φίλους που με υποστήριζαν και μου τηλεφώνησαν και με έλεγξαν και με βοήθησαν και σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν μαζί μου, επειδή καθόμουν σε μια καρέκλα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω» συμπλήρωσε.

Η δίκη έχει οριστεί να αρχίσει το πρωί της Τρίτης στο περιφερειακό δικαστήριο του Παρκ Σίτι στη Γιούτα.