Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστής για τον θάνατο της Καρολάιν

12 Απριλίου 2022 14:56

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστής για τον θάνατο της Καρολάιν

Η Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας που εξέτασε τη σορό της 20χρονης Καρολάιν, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστής για τον θάνατο της Καρολάιν

Η μάρτυρας περιέγραψε στην έναρξη της κατάθεσης της τα όσα αντίκρισε όταν μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού στη μονοκατοικία τους στα Γλυκά Νερά, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη Κάρολαϊν.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση.

Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα.

Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο.

Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σορό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο.

Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη.

Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι.

Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου.

Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» επισήμανε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η ασφυξία να προκλήθηκε από κάποιο ρούχο το οποίο τυλίχθηκε γύρω από το λαιμό της Κάρολαϊν.

«Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί είχε κακώσεις στο στόμα.

Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι» τόνισε η μάρτυρας.

Ασφυκτικός θάνατος σε 5 λεπτά

Η μάρτυρας εκτίμησε μάλιστα πως ο θάνατος της Κάρολαϊν μπορεί να επήλθε μέσα στο διάστημα πέντε λεπτών, επισημαίνοντας «στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει.

Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο, θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά.

Στην έκθεση μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 04:00 και σίγουρα όχι μετά τις 05:00. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Η ίδια απέκλεισε την πιθανότητα να προκλήθηκε ο θάνατος από σφιχτό εναγκαλισμό, αφού όπως εξήγησε «θα έπρεπε να κρατήσει κάποια λεπτά και να προκαλέσει κακώσεις που δεν βρήκαμε».

Εντύπωση προκάλεσε στην μάρτυρα και η εικόνα του κατηγορούμενου για τον οποίο επισήμανε «μας προβλημάτισε ότι όσες κακώσεις υπήρχαν ήταν πολύ λεπτές, είχαν μικρό πάχος. Ήταν μόλις διακρινόμενες. Δηλαδή δεν ήταν σφιχτό το δέσιμο. Έχει να κάνει όχι με τη διάρκεια, αλλά με το πόσο σφιχτό ήταν».

Εισαγγελέας: Της είχε δαγκώσει τα χείλη;

Μάρτυρας: Όχι είναι από την πίεση. Είναι χτύπημα όχι δάγκωμα.

Εισαγγελέας: Έχετε κάτι να παρατηρήσετε σε σχέση με το χώρο; Υπάρχει περίπτωση να περάσει ο ήχος στη δίπλα μεζονέτα;

Μάρτυρας: Όταν γίνεται σε κρεβάτι, υπάρχει μαξιλάρι. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχαν τρία θερμαντικά σώματα. Θεωρούσα ότι τα χρησιμοποιούσαν για το μωρό. Και σχολίασα ότι κοίταξε να δεις καινούργιο σπίτι και χρειάζονται έξτρα σώματα.

Βασανίστηκε και η Ρόξυ

Η μάρτυρας που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά το έγκλημα, αναφέρθηκε και στο σκύλο του σπιτιού κάνοντας λόγο για μια ακραία εικόνα.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο που είδα, και έχω πάει σε παρά πολλά εγκλήματα» αναφερόμενη στο θάνατο της Ρόξυ.

«Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν.

Εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν πάντα στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω» ανέφερε η μάρτυρας.

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.