Γουίτνεϊ Χιούστον: Ο μαρτυρικός κρυφός έρωτας με γυναίκα

14 Μαρτίου 2022 18:27

Γουίτνεϊ Χιούστον: Ο μαρτυρικός κρυφός έρωτας με γυναίκα

Το πιο βαθιά κρυμμένο μυστικό της Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν ο έρωτάς της για μια άλλη γυναίκα, ένα μυστικό που το κρατούσε κρυφό.

Γουίτνεϊ Χιούστον: Ο μαρτυρικός κρυφός έρωτας με γυναίκα

Όπως γράφει ο συγγραφέας Γκέρικ Κένεντι στο νέο του βιβλίο, «Didn’t We Almost Have It All: In Defense of Whitney Houston» (Abrams Press), που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Νιώθοντας πίεση να συμμορφωθεί με την αυστηρή θρησκευτική της ανατροφή και τους κανόνες της εποχής.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον έκρυψε τη σεξουαλικότητά της από το κοινό μέχρι τον τραγικό θάνατό της, που συνέβη πριν από 10 χρόνια.

«Επειδή η μουσική της δεν ταίριαζε απόλυτα με αυτό που αναμενόταν από ένα μαύρο κορίτσι που έκανε μουσική τη δεκαετία του ’80, θεωρήθηκε ότι δεν ήταν αρκετά μαύρη. Την ειρωνεύτηκαν. Υπέμεινε ατελείωτες εικασίες για τη σεξουαλικότητά της», σημειώνει ο συγγραφέας.

Συντηρητικό περιβάλλον

Μεγαλωμένη στο Newark, NJ, η Γουίτνεϊ Χιούστον μεγάλωσε με τη μητέρα της Σίσι, η οποία ήταν ένα ευσεβές εκκλησιαστικό μέλος της βαπτιστικής εκκλησίας New Hope του Newark.

Και μέλος της ομάδας τραγουδιών gospel, των Drinkard Sisters. Υπήρξε μια πολύ καλή τραγουδίστρια.

Ακόμη και ως μικρό κορίτσι, η Γουίτνεϊ ένιωθε διαφορετικά. Ήταν αγοροκόριτσο και δεν ήθελε να φορά τα κομψά ρούχα και τις κορδέλες για τα μαλλιά που είχε επιλέξει η μητέρα της.

Προτιμούσε τα τζιν, τα μπλουζάκια και να τρέχει με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της, τον Γκάρι και τον Μάικλ.

Τα τρία παιδιά έμεναν σε σπίτια των συγγενών τους όταν οι γονείς τους εργάζονταν. Σύντομα, η μικρή Γουίτνεϊ παρασύρθηκε από την επίμονη επιθυμία της Σίσι να την ωθήσει στον χώρο του τραγουδιού.

«Η Σίσι ήξερε ότι η Γουίτνεϊ προοριζόταν για μεγάλα πράγματα και μπορούσε να την πάει εκεί. Την οδήγησε στην εκκλησία.

Και παρότρυνε το κοριτσάκι της να τραγουδήσει μαζί με τους δίσκους που έφτιαξαν εκείνη και η Αρίθα. Εκείνη δεν την ενδιέφερε», γράφει ο Κένεντι.

Η καριέρα

Η σόλο καριέρα της Σίσι δεν απογειώθηκε και παρόλο που ήταν περιζήτητη ως εφεδρική τραγουδίστρια, η βιομηχανία ηχογραφήσεων ήταν άστατη.

Η ξαδέρφη της Γουίτνεϊ, η κορυφαία τραγουδίστρια R&B, Ντιόν Γουόργουικ.

Βοήθησε επίσης στο να ενθαρρύνει το φωνητικό ταλέντο της νεαρής κοπέλας, το οποίο έβλεπαν ως το εισιτήριο εξόδου της οικογένειας από τη φτώχεια.

Την ίδια στιγμή, η Γουίτνεϊ εξερευνούσε την ταυτότητά της. Το καλοκαίρι του 1980, όταν ήταν 17 ετών.

Συνάντησε μια εντυπωσιακή, λεπτή 19χρονη, τη Ρόμπιν Κρόφορντ, όταν και οι δύο εργάζονταν ως σύμβουλοι νέων στο Κέντρο Κοινότητας East Orange στο NJ.

«Ήταν ένας δεσμός που δημιουργήθηκε σχεδόν αμέσως και ήταν αχώριστες εκείνο το καλοκαίρι. Αν έβλεπες τη μία, έβλεπες και την άλλη», γράφει ο Κένεντι.

Αγοροκόριτσο

Η Κρόφορντ, η πρώτη στενή φίλη, έμπιστη και σύντροφος της Γουίτνεϊ, τη στήριζε πάντα και της ήταν πιστή.

Μαζί της, η Γουίτνεϊ Χιούστον θα μπορούσε να είναι το αγοροκόριτσο που προτιμούσε, να καπνίζει και να βρίζει.

Την ίδια χρονιά, στο σαλόνι της τότε άγνωστης Γουίτνεϊ, οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά και έδωσαν το πρώτο τους φιλί.

«Ήταν ελεύθερο και ειλικρινές, στοργικό και τρυφερό», έγραψε η Ρόμπιν στα απομνημονεύματά της το 2019, «A Song For You: My Life With Whitney Houston», μετά από δεκαετίες σιωπής.

«Θέλαμε και οι δύο να αγγίξουμε και να εξερευνήσουμε η μία την άλλη, και το κάναμε μέχρι να αποκοιμηθούμε η μία στην αγκαλιά της άλλης».

Μαζί εκείνο το καλοκαίρι, έκαναν ηλιοθεραπεία στο Jersey Shore, πήγαν σε γκέι κλαμπ και ταξίδεψαν με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Η Ρόμπιν οδήγησε τη Γουίτνεϊ σε club shows, η Γουίτνεϊ παρακολούθησε τους αγώνες μπάσκετ του κολεγίου της Ρόμπιν.

Ταξίδεψαν επίσης στο Χάρλεμ για να αγοράσουν ένα σακουλάκι με χόρτο και να πάρουν κοκαΐνη, έγραψε η Ρόμπιν.

Ερωμένες

«Ήταν σύντροφοι με την παραδοσιακή έννοια, αλλά ποτέ δεν είχαν μια πραγματική συζήτηση για ταμπέλες -λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλες, φίλες», γράφει ο Κένεντι.

«Ήμασταν φίλες. Ήμασταν ερωμένες. Ήμασταν τα πάντα μεταξύ μας. Απλώς, ήμασταν εμείς. Ήμασταν ένα: έτσι νιώθαμε», έγραψε η Ρόμπιν στο βιβλίο της.

Στο κρεβάτι, σχεδίασαν τραγούδια που θα τραγουδούσε η Γουίτνεϊ, αλλά και το μέλλον τους. Το ίδιο καλοκαίρι, του 1980, πήραν ένα διαμέρισμα μαζί και η Χιούστον υποσχέθηκε να πάρει τη Ρόμπιν όπου κι αν κατευθυνόταν, σύμφωνα με τον συγγραφέα.