Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Προσπαθώ τώρα να βγάλω από πάνω μου αυτόν τον Γρηγόρη»

10 Δεκεμβρίου 2021 08:00

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Προσπαθώ τώρα να βγάλω από πάνω μου αυτόν τον Γρηγόρη»

Ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου ήταν ο χθεσινός καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω. Σε μια συνέντευξη όπου μίλησε για την πολυετή παρουσία του στην τηλεόραση, στα προβλήματα συμπεριφοράς που προσπαθεί με ψυχοθεραπεία να διορθώσει, στις σχέσεις του και το πρόβλημα με την απώλεια κιλών.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Προσπαθώ τώρα να βγάλω από πάνω μου αυτόν τον Γρηγόρη».

Για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να απολαύσει αυτά που είχε

«Έπασχα από ανηδονία. Το ανακάλυψα κάνοντας ψυχοθεραπεία. Ενώ έκανα ένα τεράστιο αγώνα να κατακτήσω κάτι, όταν το κατακτούσα είχε τελειώσει για μένα. Και στην ερωτική μου ζωή. Ήταν ένα πράγμα που αντί να το απολαύσω και να το χαρώ δεν καταλάβαινα τι ζούσα. 17 χρονών βγήκα πρώτη φορά στην τηλεόραση. Έχω περισσότερα χρόνια στην τηλεόραση από ό,τι έχω ζήσει. Είμαι 47 και έχω 30 χρόνια στην τηλεόραση.

Όλη μου η ζωή ήταν να προσέχω, να μην δώσω δικαίωμα, να μην μου πούνε κάτι. Υπήρξαν περίοδοι που την “άκουσα” πολύ ή λίγο». Δήλωσε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Η έπαρση δεν τον βοήθησε να κρίνει σωστά – αδίκησε κάποιους ανθρώπους

«Όταν ένας άνθρωπος στα 30 χρόνια τους βιώνει να είναι 25000 άνθρωποι μπροστά του σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ημέρα Πέμπτη, να βιώνει ένα παροξυσμό από κάτω, “Γρηγόρη σ’ αγαπάμε”- δεν είχα δουλέψει καθόλου τον εαυτό μου τότε- όταν τελείωσε αυτό το πάρτι και πήγα στο σπίτι ήμουν τελείως μόνος.

Οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου είναι τραγικές. Και είπα ή θα βοηθηθείς ή θα μείνεις ένα κουφάρι απλά πιστεύοντας ότι κάτι κάνεις. Και ζήτησα βοήθεια από ειδικό ευτυχώς πριν γίνω πατέρας.

Όταν μεγαλώνεις με το πρότυπο του πολύ αρσενικού κάνεις τεράστια λάθη γιατί δεν βλέπεις την αλήθεια. Αδικείς ανθρώπους. Ζήτησα τώρα τελευταία πολλά συγγνώμη από ανθρώπους που αδικούσα όχι γιατί το ήθελα αλλά γιατί ήταν στο DNA μου να τους αδικώ, μερίδες ανθρώπων που επειδή δεν ήταν τόσο πολύ όπως πίστευα εγώ αντρουά δεν ήταν του γούστου μου.

Είχα μια συμπεριφορά σχεδόν απαξιωτική.

Όταν κάνεις τόσες μαλακίες στη ζωή σου ακυρώνοντας ανθρώπους, γυρνάς πίσω και ζητάς συγγνώμη. Κάνω τώρα μια τεράστια δουλειά να βγάλω από πάνω μου αυτόν τον Γρηγόρη.

Αδίκησα πολύ σημαντικές γυναίκες της ζωής μου αλλά δεν μπορούσα να τις εκτιμήσω. Είχα μια τοποθέτηση ότι αφού κανείς δεν σε αγαπάει δεν μπορείς να δώσεις αγάπη»

Ο φόβος για τον γάμο και η συμπεριφορά του στις σχέσεις του

«Είμαι γαμοφοβικός. Ενώ τα πάω τόσο καλά με τη θρησκεία, με τον γάμο έχω τεράστια θέματα. Ακόμα και με τη μητέρα του Αναστάση έκανα σύμφωνο συμβίωσης».

«Απατούσα πάρα πολύ. Οι σχέσεις μου ήταν μικρές. Μέχρι τα 30 μου δεν μπορούσα να μείνω σε μία σχέση. Ήμουν ένα δύο μήνες σε σχέση και κουραζόμουν και έμπαινα στη διαδικασία να απατήσω και πολύ γρήγορα να τελειώσει γιατί πλέον δεν ήμουν συνεπής σε αυτό που έπρεπε να κάνω.

Μετά τα 40 μου αλλάζει όλο γιατί κατάλαβα ότι το να απατάς δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα στον ίδιο σου τον εαυτό, είσαι δυστυχισμένος, ζεις μια κόλαση.

Το μόνο που σίγουρα δεν έκανα είναι δεν μπορούσα ποτέ να πω σε μια γυναίκα “σ’ αγαπώ” και την ίδια περίοδο να το πω σε μια άλλη. Όταν άρχισα να φεύγω από μία γυναίκα έφευγα ολοκληρωτικά. Πολλές φορές δεν έβρισκα τη δύναμη να πω “τέλος”»

Για την σύντροφό του, Νάνσυ Αντωνίου

«Έκατσε πάρα πολύ ωραία και δεν μας ενόχλησε καθόλου που δουλεύουμε μαζί. Είναι μια υπέροχη γυναίκα. Μου έλυσε και αυτό το περίφημο θέμα αν η καθημερινότητα μπορεί να είναι κακό».

Θέλησε να χάσει κιλά παίρνοντας χάπια, αλλά με παρενέργειες

«Βρέθηκα σε έναν πλαστικό χειρουργό και μου είπε πως θα με βοηθήσει και θα μου δώσει ένα χάπι που θα μου κόψει την όρεξη. «Δεν θέλω όμως να πεις πουθενά ότι θα πάρεις αυτό το χάπι», μου είπε. Με αγχώνει λίγο είναι η αλήθεια. Το παίρνω από το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός μού το δίνει δύσκολα».

«Το παίρνω και αλλάζει η ζωή μου. Από τη μία πολύ θετικά γιατί σταματάω να τρώω και αρχίζω να χάνω κιλά αλλά από την άλλη είχα πάρα πολλά νεύρα. Με αποκορύφωμα μια νύχτα, εκεί που παίζαμε χαρτιά, γίνομαι πάρα πολύ επιθετικός , επικρατεί μια τρέλα και χάνω τον εαυτό μου… Επιθετικός με το να χτυπήσω έναν άνθρωπο! Φεύγω από εκεί, με σταματάνε οι άλλοι άνθρωποι που ήταν εκεί, μαλώνω στο δρόμο και φτάνω πάλι στο να χτυπήσω κάποιον πάρα πολύ. Ξημερώνω χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ, φτάνω στο ραδιόφωνο, γίνομαι επιθετικός ακόμη και με την σύντροφο μου»

«Διαβάζοντας για αυτό το φάρμακο έπαθα σοκ! Το πετάω και είπα πως δεν με ενδιαφέρει πια να χάσω κιλά. Είναι η καταλυτική και στενάχωρη στιγμή που αφέθηκα». Είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.