Γρηγόρης Γκουντάρας: Συζητήθηκε η αγωγή του για οφειλή 50.000 ευρώ

10 Δεκεμβρίου 2018 17:28

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας διεκδικεί –μέσω της Δικαιοσύνης, 50.000 ευρώ, τα οποία του οφείλονται.

Ο παρουσιαστής έχει καταθέσει αγωγή κατά του κληρονόμου ενός ανθρώπου, στον οποίο δάνεισε τα χρήματα πριν από οκτώ χρόνια.

Αυτή συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ο Γκουντάρας ζήτησε από το δικαστήριο να ληφθεί υπόψη εγγραφή προσημείωσης επί ακίνητου στην Κέρκυρα, την οποία είχε πετύχει ο ίδιος πριν ο δανειζόμενος φύγει από τη ζωή.

Όπως υποστηρίζει στην αγωγή του, η αρχική σύμβαση των δύο ανδρών αφορούσε σε «άτοκο δάνειο ύψος 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου είχαν εκδοθεί δύο επιταγές εις διαταγήν μου, ενώ παράλληλα, είχε συμφωνήσει στην εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική αποπληρωμή του ως άνω κεφαλαίου, τόκους και έξοδα, καθώς και την εν συνόλω καλόπιστη εκπλήρωση της παροχής. Πλην όμως και ενώ αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, δεν είχε ουδέποτε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει την απαίτησή μου».

Ο Γκουντάρας φοβόταν πως δεν επρόκειτο να εξοφληθεί ποτέ και για τον λόγο αυτό κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την εγγραφή προσημείωσης επί διαμερίσματος 55 τ.μ. στην Κέρκυρα, το οποίο ανήκε στον δανειζόμενο. Το 2013 το Ειρηνοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα, διατάσσοντας προς εξασφάλιση της απαίτησης την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 50.000 ευρώ επί του ακινήτου.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, ο δανειζόμενος απεβίωσε. Μάλιστα, από την έκθεση απογραφής κληρονομιάς προέκυψε πως υπήρχε μεγάλο παθητικό, δηλαδή ο δανειζόμενος είχε διπλάσια χρέη από τα έσοδά του.

Πλέον, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί σχετικά τους επόμενους μήνες.