Γρηγόρης Βαλτινός: «Γνώρισα τον πατέρα μου όταν ήμουν 20 ετών»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

12 Οκτωβρίου 2022 10:40

Αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον πατέρα του έκανε ο Γρηγόρης Βαλτινός τονίζοντας ότι τον συνάντησε για πρώτη φορά όταν ήταν 20 ετών.

Ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός βρέθηκε την Τρίτη στο πλατό της εκπομπής «The 2NightShow» και παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη.

«Ήμουν περίπου 20 ετών. Είχαν χωρίσει οι δικοί μου από όταν ήμουν ενός έτους και τον είδα μετά από είκοσι χρόνια, τότε που γύρισε από την Αμερική. Υπήρχε πατριός. Δεν αντικαταστάθηκε, υπήρχε η έλλειψη. Πιθανόν να υπάρχει ακόμα, αν σκάψουμε βαθύτερα.

Μεγαλώνοντας κι ωριμάζοντας, τα ξεπερνάς αυτά τα πράγματα. Είναι όμορφο που τα ξεπέρασες και συγχώρεσες κάποια πράγματα που σε πόνεσαν», είπε ο Βαλτινός.

Και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε σε ουδέτερο έδαφος στην Ελλάδα. Συναντηθήκαμε στο σπίτι μιας θείας. Άνοιξα την πόρτα εγώ, κοιταχτήκαμε αρκετή ώρα. Νίκησα, πρώτος έκλαψε εκείνος. Τον συγχώρεσα αμέσως, πριν τον δω.

Οι άνθρωποι τότε δεν ήταν τόσο ενημερωμένοι, μπορούσαν να χωρίσουν για ασήμαντα πράματα και να το κρατήσουν. Δεν υπήρχαν οι μηχανισμοί, η πληροφόρηση, η γνώση για να ξαναενωθούν ή να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα. Εγώ αυτό το κατάλαβα κάποια στιγμή και τελείωσαν όλα μέσα μου.

Βέβαια δεν ξέρω αν ένα αγόρι, όταν λείπει ο πατέρας του σχεδόν σε όλη του τη ζωή, τι αφήνει μέσα του. Εγώ προσπάθησα να μην μου αφήσει τίποτα κι όλα αυτά τα πράγματα που με πόνεσαν, να τα κρατήσω στο μυαλό μου και να πω ότι δεν θέλω να τα κάνω στους άλλους».

Σε άλλο σημείο, μοιράστηκε και αναμνήσεις ζωής που τον στιγμάτισαν, όπως η συνάντησή του με τον Πολ Νιούμαν, η φιλία του με τον χαρισματικό Δημήτρη Χορν και η δυνατή σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Για την συνάντηση με τον Νιούμαν είπε: «Ήταν η τελευταία μας παράσταση στη Νέα Υόρκη και μου είπε ο Θόδωρος Κρίτας ότι έχουν κάνει λάθος κι έχουν κόψει διπλά εισιτήρια. Έβρεχε φρικτά και χτυπάει η πόρτα και μου λένε άνοιξε είναι απ’ έξω ο Πολ Νιούμαν.

Λέω ‘μην μου κάνετε πλάκα, έχουμε και βραδινή παράσταση’. Και άνοιξα και ήταν αυτός με μία ομπρέλα μόλις είχε δει την απογευματινή, ήταν με τη γυναίκα του. Είδα σε αυτόν την ευγένειά της ψυχής του, η συγκίνηση ήταν μεγάλη».

Τέλος, μίλησε με ενθουσιασμό για την παράσταση «Da», στην οποία πρωταγωνιστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί για τον ίδιο «έργο ψυχής».