Η αδελφή του ιδρυτή του Snapchat έφτιαξε site με ηχητικό πορνό περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε: 15/11/2019 18:17
Η αδελφή του ιδρυτή του Snapchat έφτιαξε site με ηχητικό πορνό περιεχόμενο

Η 22χρονη επιχειρηματίας και μικρή αδελφή του ιδρυτή του Snapchat, Evan Spiegel, ίδρυσε μία start up με την ονομασία Quinn, ένα website ηχητικού ερωτικού περιεχομένου.
Η Spiegel ευελπιστεί ότι το Quinn, το οποίο έκανε πρεμιέρα επίσημα μόλις χθες, θα αποτελέσει ένα αγαπημένο μέρος, αυτό που εκείνη ονομάζει «το καλά κρυμμένο μυστικό του ίντερνετ». Το Quinn περιέχει πακέτα με ερωτικές ιστορίες και «οδηγίες για αυτοϊκανοποίηση» πίσω από ένα περιβάλλον απλό και μινιμαλιστικό, όπως κάθε start up που απευθύνεται στους Millennials, εντελώς διαφορετικό από τα αναδυόμενα παράθυρα και τις κινούμενες διαφημίσεις που συχνά συναντά ο χρήστης σε sites όπως το PornHub. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν καθόλου φωτογραφίες ή βίντεο.
«Το ηχητικό πορνό αποτυπώνει τα μη προφανή, αδιόρατα μέρη του σεξ, τα οποία το οπτικό πορνό δεν καταφέρνει να αποτυπώσει με τον ίδιο τρόπο», υποστηρίζει η Spiegel.

Καρολίν
Το Quinn αποτελεί την τελευταία προσθήκη σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά διαδικτυακών ραδιοφωνικών μεταδόσεων (podcast) για ενήλικες. Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα venture capital έχουν διαθέσει, σύμφωνα με την PitchBook, κεφάλαια 1,6 δισ. δολ. σε εταιρείες που αναπτύσσουν εξοπλισμό και λογισμικό για τη μουσική και τη διαδικτυακή βιομηχανία. Σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers και το Interactive Advertising Bureau, η βιομηχανία podcasting αναμένεται να αποφέρει έσοδα 679 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος.
Μία από τις πρώτες εταιρείες ήταν η Dipsea, μία πλατφόρμα που περιλαμβάνει σύντομες ερωτικού περιεχομένου ηχητικές ιστορίες, η οποία εξασφάλισε 5,5 εκατ. δολάρια από τις Bedrock και Thrive Capital. Η συνδρομή στην Dipsea κοστίζει 5,99 δολάρια το μήνα και τώρα περιλαμβάνεται στις 100 κορυφαίες εφαρμογές ψυχαγωγίας, σύμφωνα με την App Annie. Στους άλλους ανταγωνιστές περιλαμβάνονται το Bawdy Storytelling, ένα podcast με ιστορίες μεγάλου μήκους και το Literotica, ένα site που είναι γνωστό κυρίως για τις γραπτές του ιστορίες, αλλά φιλοξενεί και ηχητικό περιεχόμενο.
Κατά τη διάρκεια φοίτησής της στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η Spiegel έχασε χρόνο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διατροφικών διαταραχών που την ταλαιπωρούσε. Καθώς προσπαθούσε να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να ξαναβρεί τη σεξουαλικότητά της, είπε ότι συνειδητοποίησε ότι η φαντασία και η διέγερση «είναι ευκολότερη για μερικούς ανθρώπους», ειδικά για τους άνδρες. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει ένα προϊόν για τις γυναίκες και κάνοντας κάποιες έρευνες κατέληξε στο ηχητικό πορνό.
Το είδος αυτό δεν είναι απαραίτητα καινούργιο. Και ενώ υπάρχει ζήτηση, αγωνίστηκε για να ανακαλύψει τη σωστή μέθοδο διανομής. Και βρήκε το τρόπο της.
Το Quinn έχει στόχο να φιλοξενεί περιεχόμενο, γραμμένο και ανεβασμένο στο site με τη φωνή ηθοποιών ή συγγραφέων, σε μία πλατφόρμα με το στυλ των social media. Προσφέρει στους χρήστες τρεις τρόπους συμμετοχής: να διηγούνται τις ιστορίες τους, να ακούν τις ιστορίες άλλων ή να διαβάζουν ερωτικές ιστορίες. H Spiegel επιθυμεί το Quinn να μην περιλαμβάνει μόνο μία φωνή, ώστε όλοι να μπορούν να βρουν το περιεχόμενο που τους ικανοποιεί.
Επίσης, διαθέτει ετικέτες γραμμένες με ακρίβεια, ώστε οι ακροατές να γνωρίζουν τι περιμένουν από μία ιστορία. Το site έχει ορισμένους αυστηρούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων της μη ανάμειξης ανηλίκων στις ιστορίες ή μη συναινετικών πράξεων, και αφαιρεί τα post που δεν συμμορφώνονται με αυτούς.
Η startup αναζητά ακόμη τρόπους για να βγάλει έσοδα, «καθώς οι άνθρωποι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να πληρώσουν για το πορνό», επισημαίνει η Spiegel.
H δημιουργός του site και η ομάδα της ανακάλυψαν, κατά τις δοκιμές που έκαναν, ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες του ήταν άνδρες. Αυτό αποτέλεσε έκπληξη καθώς διέψευσε την αρχική τους θεωρία ότι οι γυναίκες προσελκύονται περισσότερο από το ηχητικό πορνό και οι άνδρες από το οπτικό.
Η Spiegel αρνήθηκε να κατονομάσει τους επενδυτές της Quinn ή να πει πόσα κεφάλαια συγκέντρωσε, αν και νωρίτερα φέτος είχε πει ότι το site είχε συγκεντρώσει λιγότερο από 1 εκατ. δολάρια εξωτερικά κεφάλαια.
Η ίδια υποστηρίζει ότι το ηχητικό πορνό είναι δημοφιλές επειδή προκαλεί μια αίσθηση μυστηρίου και αισθησιασμού που το βίντεο δεν το καταφέρνει.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT