Η άγνωστη ζωή στην έπαυλη του Χιου Χέφνερ: Βία, ναρκωτικά, κακοποίηση για τα «κουνελάκια»

18 Δεκεμβρίου 2021 18:00

Η άγνωστη ζωή στην έπαυλη του Χιου Χέφνερ: Βία, ναρκωτικά, κακοποίηση για τα «κουνελάκια»

Στην πρώτη ματιά στα ντοκιμαντέρ του A&E’s Secrets of Playboy, η Holly Madison περιγράφει τη σκληρότητα του Hugh Hefner απέναντί της.

«Μου ούρλιαζε και είπε ότι με έκανε να φαίνομαι γριά, σκληρή και φτηνή», λέει η Μάντισον σε ένα κλιπ.

Ο Χιου Χέφνερ άφησε πίσω του μια περίπλοκη και αμφιλεγόμενη κληρονομιά που εξερευνάται στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της A&E Secrets of Playboy.

Όταν ο Χέφνερ ξεκίνησε το Playboy το 1953, το περιοδικό ξεκίνησε τη σεξουαλική επανάσταση, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή σεξουαλικής ελευθερίας και έκφρασης.

Αν και κάποιο από το ήθος του περιοδικού και του Χέφνερ έχει επιδεινωθεί καθώς οι καιροί έχουν αλλάξει οριστικά.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στο Secrets of Playboy, πίσω από τη «γυαλιστερή πρόσοψη» του Playboy κρυβόταν μια «πιο απαίσια πραγματικότητα».

Που επέτρεπε για δεκαετίες «κακής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης και της κατάχρησης ναρκωτικών να ανθίσει, και όπου η πορνεία, οι αυτοκτονίες και ακόμη και οι φόνοι κρύβονταν. οι σκιές.”

Η σειρά θα εξερευνήσει πώς η μηχανή του Playboy ήταν μια ισχυρή δύναμη που, στη χειρότερη περίπτωση.

Χειραγωγούσε τις γυναίκες σε ένα τοξικό περιβάλλον, φιμώνοντας τις φωνές τους, φέρνοντάς τις μεταξύ τους και ανοίγοντας την πόρτα σε σεξουαλικά αρπακτικά.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ο Χέφνερ διέμενε σε μια κατάσταση ακινητοποιημένης ανάπτυξης, ζώντας μια φαντασίωση αέναης εργένικης ζωής.

Με το χαρακτηριστικό του σακάκι καπνίσματος και τις πολλές ξανθές φίλες του. Η συμπεριφορά του προς αυτές τις γυναίκες φαίνεται στην πρώτη ματιά από το Secrets of Playboy.

Ιδιαίτερη οργή

Η Χόλι Μάντισον, η οποία έβγαινε με τον Χέφνερ από το 2001 έως το 2008, περιγράφει ορισμένους τη λεκτική κακοποίηση που υπέστη από αυτόν για κάτι τόσο ασήμαντο όπως το κούρεμα.

«Επέστρεψα με κοντά μαλλιά και μου επιτέθηκε», θυμάται η Μάντισον. «Και μου ούρλιαζε ότι με έκανε να φαίνομαι γριά, σκληρή και φτηνή». Ο Χέφνερ, φαίνεται, επιφύλαξε μια ιδιαίτερη οργή για τη Μάντισον.

«Ο Χεφ θα ήταν αρκετά σκληρός με τον τρόπο που έλεγε τα πράγματα στη Χόλι», προσθέτει η φίλη του Χέφνερ, Μπρίτζετ Μάρκουαρτ, η οποία έβγαινε επίσης με τον ιδρυτή του Playboy από το 2001-2008.

“Μια φορά ήρθε με κόκκινο κραγιόν και εκείνος σαν να το ξεφύλλισε και είπε ότι μισούσε το κόκκινο κραγιόν για τα κορίτσια, [και ότι] έπρεπε να το βγάλει αμέσως.

Παρόλο που άλλοι άνθρωποι μπορούσαν να φορούν κόκκινο κραγιόν και δεν φαινόταν να τον ενοχλούσε».

Η ζωή στην έπαυλη του Playboy δεν ήταν τόσο διασκεδαστική και λαμπερή όσο φαινόταν, τουλάχιστον όχι για τη Μάντισον που λυπήθηκε και πληγώθηκε από όλο το καθημερινό δράμα στο σπίτι.

«Θυμάμαι ότι υπήρξαν στιγμές πιθανώς τα δύο πρώτα χρόνια που έζησα εκεί», λέει η Madison, «όταν ένιωθα ότι ήμουν απλώς σε αυτόν τον κύκλο των χονδροειδών πραγμάτων και δεν ήξερα τι να κάνω.

Οι αποκαλύψεις

Φωνές, εξευτελισμός και υπνωτικά χάπια για σεξ. Αυτά θυμάται η Χόλι Μάντισον αλλά και άλλες Playmates που πέρασαν από τη βίλα του Playboy του Χιου Χέφνερ.

Η Μάντισον, ένα από τα «κουνελάκια» που ζούσε με τον Χέφνερ, αποκαλύπτει στο docuseries Secrets of Playboy τον ψυχικό και συναισθηματικό πόνο.

Που υπέστη ως Playmate από το 2001 έως το 2008 στα χέρια του μεγιστάνα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στα 91 του χρόνια.

«Έφτασα σε ένα σημείο όπου έσπασα κάτω από αυτή την πίεση και με έκαναν να νιώσω ότι έπρεπε να μοιάζω ακριβώς όπως όλες οι άλλες», λέει η Μάντισον, η οποία πρωταγωνίστησε ως ένα από τα κορίτσια του ριάλιτι του E! «The Girls Next Door».

Η 41χρονη θυμάται ότι μετά από έξι μήνες ζωής δίπλα σε ένα σωρό ξανθιές, αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της θέλοντας να τονώσει την αυτοπεποίθησή της.

Η πράξη της, όμως, αυτή, όπως η ίδια υποστηρίζει, προκάλεσε την οργή του Χιου Χέφνερ. «Επέστρεψα με κοντά μαλλιά και έγινε έξαλλος», λέει η Μάντισον. «Ούρλιαζε και μου είπε ότι φαίνομαι γριά, σκληρή και φθηνή», πρόσθεσε.

Οι καταγγελίες της Μάντισον για την οργή του Χέφνερ επιβεβαιώνονται στην εκπομπή από τον φίλο του Τζόναθαν Μπέικερ.

«Θυμάμαι όταν έκοψε τα μαλλιά της», είπε ο φίλος του μεγιστάνα. «Ήταν πολύ δυσαρεστημένος με αυτό. Ναι, ο κόσμος του».

«Ήταν πολύ απογοητευτικό να ζεις μαζί του κάθε μέρα», συνεχίζει. «Όλο το δράμα που συνέβαινε και η ένταση.

Μπορούσα σίγουρα να δω ότι [η Μάντισον] είχε κατάθλιψη και ήταν λυπημένη. Η συμπεριφορά της είχε αρχίσει να αλλάζει».

Τους έδιναν υπνωτικά χάπια για να κάνουν σεξ

Η Μάντισον – η οποία τελικά θεώρησε ότι η σχέση της με το Playboy ήταν «επικίνδυνη επιλογή» – δεν ήταν η μόνη Playmate που βίωσε την απειλητική πλευρά του Χέφνερ.

«Ο Χεφ προσποιήθηκε ότι δεν είχε εμπλακεί σε χρήση σκληρών ναρκωτικών στην έπαυλη, αλλά αυτό ήταν απλώς ένα ψέμα», λέει η πρώην Σόντρα Θίοντορ Playmate από το 1976 έως το 1981, αποκαλύπτοντας ότι τους έδιναν υπνωτικά χάπια.

«Συνήθως έπαιρνες μόλις το μισό. Αλλά αν έπαιρνες δύο, θα λιποθυμούσες», αποκαλύπτει η 64χρονη Θίοντορ.

«Υπήρχε μια τέτοια αποπλάνηση και οι άντρες ήξεραν ότι μπορούσαν να πείσουν τα κορίτσια να κάνουν σχεδόν ό,τι ήθελαν αν τους έδιναν ένα χάπι».

Η πρώην γραμματέας και βοηθός του Χέφνερ επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Θίοντορ ότι ο μεγιστάνας νάρκωνε γυναίκες.

«Τα χάπια ήταν αυτό που λέγαμε leg-spreaders (μτφρ: ανοίγουν πόδια). Αυτό ήταν όλο το νόημά τους», λέει η Λίσα Λόβινγκ Μπάρτε στην εκπομπή. «Ήταν αναγκαίο κακό, αν ήθελες το πάρτι».

Η Μπάρετ, η οποία εργάστηκε στην βίλα του Playboy από το 1977 έως το 1989, παραδέχεται ότι μαζί με τον Χέφνερ και άλλους εξασφάλιζαν συνταγές για χάπια προκειμένου να διατηρήσουν μια σταθερή ροή ναρκωτικών στο σπίτι.

«Είχαμε συνταγές σε μερικά από τα ονόματά μας», λέει η Μπάρετ. «Υπήρχαν συνταγές στο όνομα της Σόντρα, στο όνομα του Χεφ και στο όνομά μου και στο όνομα της Μέρι… Κρατούσαμε ένα ημερολόγιο γραφείου που έγραφε Lisa’s Q ή Hef’s Q ή Sodra’s Q».

Το Secrets of Playboy θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.