«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σχεδόν δολοφόνησε τον εαυτό της»

4 Μαΐου 2022 14:57

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σχεδόν δολοφόνησε τον εαυτό της»

Η Μέλπω Ζαρόκωστα σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» γύρισε τον χρόνο πίσω και μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον χωρισμό της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Ρένα Βλαχοπούλου

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σχεδόν δολοφόνησε τον εαυτό της»

 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Στο Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, όταν τσακωνόμασταν, εγώ ήμουν και χειροδύναμη και είχα βάλει την Αλίκη κάτω, μέσα στη σκόνη ίσα που φαινόμασταν. Και ακούω μια φωνούλα «Ρε Μέλπω, άσε με κι εμένα να πάω από πάνω, πρωταγωνίστρια δεν είμαι»;

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαμε μια επαγγελματική φιλία, γιατί εγώ πηγαινοερχόμουν στην Αγγλία κι έφερνα θεατρικά έργα, της τα πήγαινα για να διαλέξει ποιο θα παίξει.

Έζησα όλο τον χωρισμό της με τον Δημήτρη που την χαντάκωσε ελαφρώς, την τραυμάτισε. Παρότι αγαπιόντουσαν πραγματικά, δεν ταιριάζανε καθόλου.

Όταν έμαθα ότι η Αλίκη ήταν άρρωστη πήγα και την βρήκα και ήταν λιγάκι φοβισμένη. Δεν είχε αποφασιστεί ακόμα από τι. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν θα είχε αυτό το τέλος που είχε. Το άφηνε να έρθει μόνο του μέχρι που η ασθένεια αυτή η τραγική την κουκούλωσε. Δυστυχώς χάσαμε ένα μεγάλο αστέρι που ακόμα και τώρα θα μπορούσε να δίνει χαρά σε όλους τους Έλληνες. Τελευταία φορά που την είδα ήταν στο νοσοκομείο. Σχεδόν δολοφόνησε τον εαυτό της. Έχω περάσει κι εγώ τρεις καρκίνους, τα γλίτωσα όμως. Αυτή το περιφρόνησε».

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ανέκδοτο συνέχεια. Ξεκινούσε το πρωί στο θέατρο με καλαμπούρια, φασαρίες κλπ. Πάρα πολύ σπουδαίος ηθοποιός και ένας από τους ωραιότερους άνδρες της εποχής του. Παράλληλα με τις διάφορες αρρώστιες που είχε, έπασχε από κατάθλιψη. Δεν του φαινόταν. Κορόιδευε συνέχεια αλλά ήταν ένας καταθλιπτικός άνθρωπος. Κάθε φορά που ανεβαίναμε σκάλες ερχόταν από πίσω και με τσιμπούσε στον πισινό. Του λέω «Τι κάνεις Λάμπρο; Σε παρακαλώ»! Μου λέει: «Να περάσει η ώρα».

Η Ρένα Βλαχοπούλου

«Όλοι έλεγαν και η ίδια το έλεγε ότι η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν τσιγκούνα. Δεν ήταν τσιγγούνα. Ήταν πολύ προσεκτική και δεν χώνευε τους ανθρώπους που σκορπούσαν τα χρήματά τους. Ήταν άρρωστη η Λίντα Άλμα και όλοι περιμέναμε ότι ήταν στα τελευταία της. Έρχεται, λοιπόν, μια μέρα η Ρένα Βλαχοπούλου και ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα έξοδα του χειρουργείου».