Η αντιμετώπιση αρθρίτιδας με την σύγχρονη μέθοδο SuperPATH – Κωνσταντίνος Σ. Ιντζόγλου, MD, MSc, Ph

2 Μαρτίου 2021 14:46

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Η αντιμετώπιση αρθρίτιδας με την σύγχρονη μέθοδο SuperPATH

Απαλλαγείτε άμεσα από τον πόνο του ισχίου

 Συνδυαστική χρήση SuperPATH και ψηφιακής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του ισχίου στο Metropolitan από τον γιατρό  δρα Κωνσταντίνο Ιντζόγλου και την ομάδα του.

Η τεχνική SuperPATH αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις ελάχιστης επεμβατικότητας τεχνικές για ολική αρθροπλαστική του ισχίου. Χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας δεν σημαίνει μόνο μικρή τομή, αλλά και διατήρηση και προστασία των μυών και τενόντων γύρω από την άρθρωση του ισχίου.

Η SuperPATH επιτρέπει  στον ασθενή να βαδίσει φυσιολογικά χωρίς να κουτσαίνει όπως συμβαίνει συχνά με άλλες παραδοσιακές τεχνικές. Οι ασθενείς περπατούν λίγες μόνο ώρες μετά, την ίδια μέρα της επέμβασης και μπορούν να πάρουν εξιτήριο την επόμενη κιόλας μέρα. Ταυτόχρονα ο πόνος μετά από SuperPATH Αρθροπλαστική Ισχίου είναι σημαντικά ηπιότερος και εύκολα αντιμετωπίσιμος με συνήθη παυσίπονα.

Για  τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής εξελιγμένης μεθόδου, καθώς και τι προσφέρει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή, μας εξηγεί  ο γιατρός Κωνσταντίνος Ιντζόγλου, Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Metropolitan General στο Χολαργό, εξειδικευμένος στη χειρουργική γόνατος, ώμου και ισχίου, στην ιατρική στήλη του Ciao magazine.

Tι είναι η αρθρίτιδα ισχίου;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια σοβαρή νόσος, που απασχολεί 250.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στη Ελλάδα και αφορά σε εκφύλιση του χόνδρου της άρθρωσης. Η αρθρίτιδα ισχίου εντοπίζεται ψηλά στο πόδι και χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην κίνηση, καθημερινό πόνο και αδυναμία του ασθενούς να εκτελέσει απλές, καθημερινές κινήσεις (να μπει στο αυτοκίνητο, να μπει στη μπανιέρα, να βάλει τα παππούτσια του κ.α.).

Τι  κάνετε εσείς γι αυτό και τι ακριβώς εξασφαλίζει η SuperPATH;

Εμείς εφαρμόζουμε την SuperPATH, την  πλέον σύγχρονη και  ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του ισχίου. Είναι μια επέμβαση που εξασφαλίζει μόνιμα απαλλαγή από πόνο και άμεση φόρτιση τις πρώτες 2 ώρες αμέσως μετά το χειρουργείο! Με την SuperPATH ελαχιστοποιoύμε την πιθανότητα μετεγχειρητικού εξαρθρήματος, της πιο σοβαρής δηλαδή επιπλοκής μιας κλασσικής επέμβασης αρθροπλαστικής ισχίου.

Ποια είναι η σημαντική διαφορά της σύγχρονης μεθόδου SuperPATH με τις συμβατικές;

Η βασική διαφορά είναι η απουσία διεγχειρητικού  εξαρθρήματος δηλαδή κατά την διάρκεια του χειρουργείου δεν εξαρθρώνουμε καθόλου την κεφαλή του ισχίου σε αντίθεση με όλες τις άλλες επεμβάσεις που συμβαίνει αυτό.

Το γεγονός αυτό ελαχιστοποιεί τους τραυματισμούς στα γύρω στοιχεία της άρθρωσης (θύλακος, τένοντες κλπ.) και μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα εξαρθρήματος μετά το χειρουργείο. Έτσι, μετά τη SuperPATH, δεν χρειάζονται κλασικά περιοριστικά μέτρα (μαξιλάρι απαγωγής, ανυψωτικό λεκάνης κ.α.), που χρησιμοποιούνταν από τις παραδοσιακές τεχνικές.

Εγώ και η ομάδα μου καταφέραμε και προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά την ψηφιακή τεχνολογία και τη δύναμη των υπολογιστών ταυτόχρονα με την SuperPATH, παρέχοντας έτσι στον ασθενή μας μια ακόμα εξασφάλιση για τη βέλτιστη τοποθέτηση των υλικών SuperPATH, βελτιώνοντας έτσι για πάντα την ποιότητα ζωής των ασθενών μας!

 

Θέλω να μου απαριθμήσετε, όσο πιο συνοπτικά γίνεται, τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής ελάχιστης επεμβατικότητας για τον ασθενή.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου SuperPATH είναι :

  1. Προστασία και διαφύλαξη των μαλακών μορίων (κανένας μυς δεν κόβεται)
  2. Μικρότερη αιμορραγία
  3. Ελάχιστος πόνος
  4. Άμεση κινητοποίηση – εξιτήριο από το νοσοκομείο
  5. Κανένας περιορισμός
  6. Ταχύτερη ανάρρωση – αποκατάσταση και επιστροφή στην καθημερινότητα
  7. Το ισχίο έχει αίσθηση πιο «φυσιολογική»

 

                                                              Συνέντευξη στη Νίκη Μουσαμά

 

Κωνσταντίνος Σ. Ιντζόγλου, MD, MSc, PhD

Διευθυντής Ορθοπεδικός Χειρουργός
Metropolitan General
Εξειδικευμένος χειρουργός γόνατος, ισχίου και ώμου
MINISCO Ορθοπεδικό Κέντρο, www.minisco.gr
Τηλ. 210 6816947, 6937 388813