Η απάντηση της κόρης της Ροζίτας Σώκου για την υγεία της

17 Αυγούστου 2021 14:00

Η Ιρένε Μαραντέϊ απαντάει για την υγεία της μητέρας της Ροζίτα Σώκου θέλοντας να αποκατασταθεί η αλήθεια.
«Θα ήταν καλύτερα να αποφεύγουν οι δημιοσιογράφοι να διασπείρουν fake news ή να παίρνουν τις πληροφορίες τους από κάποιον που ξέρει και όχι από κουτσομπολιά που κυκλοφορούν.
Η μαμά την περασμένη Κυριακή 8 Αυγούστου στραβοκατάπιε και πήγε νερό στον πνεύμονα, κάνοντας πνευμονία από εισρόφηση. Μπήκε για μια εβδομάδα (όχι δύο), της έκαναν αντιβίωση, ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, οι γιατροί είπαν πως μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι. Βεβαίως η πνευμονία σ’αυτήν την ηλικία δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά την ξεπέρασε πολύ σύντομα.
Η εξέταση δεν έδειξε κανένα εγκεφαλικό (βέβαια κάτι μίνι-εγκεφαλικά τα κάνει πού και πού, αλλά τόσο μικρά που δεν καταγράφονται στην απεικόνιση). Χθες μου απήγγειλε απ’έξω ολόκληρα τα ποιήματα “Της κουμπάρας που έγινε νύφη” και το “Θάνατο του κύκνου” του Δροσίνη (για το λόρδο Βύρωνα) και μόνο σε δύο σημεία της «Κουμπάρας» σκόνταψε – σημεία στα οποία πάντα δεν ήταν σίγουρη.
Απ’όσα γράφτηκαν, το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι μπήκε στο νοσοκομείο.
Ούτε δύο εβδομάδες έμεινε, ούτε χαροπαλεύει, ούτε έπαθε διπλό εγκεφαλικό – και ούτε είμαι 24/7 εκεί (δεν είμαι Σουπεργούμαν).
Και ούτε είναι “καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία δύο χρόνια”. Το χρησιμοποιεί τον περισσότερο καιρό γιατί είναι τεμπέλα και βαριέται να κάνει τις ασκήσεις περπατήματος που της έχουν δώσει, και περπατάει μόνο λίγη ώρα κάθε μέρα. Φυσικά μ’αυτά και μ’αυτά, έχουν αδυνατίσει οι μύες και κουράζεται με το περπάτημα. Πρέπει να επιμείνω περισσότερο (είναι ισχυρογνώμων), και ευελπιστώ στα γενέθλιά της, στις 9 Σεπτεμβρίου, να είναι όρθια, έστω και με το Π.
Δεν ξέρω όντως αν μια γυναίκα που είναι σχεδόν 99 θα ζήσει ακόμη πολύ, αλλά όχι και να γράφουν σχεδόν επικήδειους πριν την ώρα!
Φυσικά το φταίξιμο ήταν της ξαδέλφης μου που χωρίς να σκεφτεί θεώρησε καλό να μιλήσει σε έναν φίλο ηθοποιό και φυσικά εκείνου που το επανέλαβε – ίσως διογκωμένο – σε υπερήλικη πρωταγωνίστρια ελληνικών κωμωδιών η οποία κατάλαβε ό,τι ήθελε και επανέλαβε ό,τι της κατέβαινε (εκείνη το παραποίησε, ή ο δημοσιογράφος;).  Αλλά ο καθένας που παίρνει μέρος σ’αυτήν την αλυσίδα έχει ένα μέρος ευθύνης, δεν είναι έτσι;
Για όσους έχουν δημοσιεύσει τέτοιο άρθρο ή ανάρτηση:
Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να να διορθώσετε το άρθρο στην εφημερίδα σας και όπου αλλού το έχετε (π.χ. Facebook) για να μην “ταΐζουμε τα κοράκια”. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Κι άλλη φορά παρακαλώ να διασταυρώνετε πριν κάνετε “αντιγραφή-επικόλληση” από κίτρινες φυλλάδες.
Για όσους από σας δεν έχουν σχέση με τη διασπορά του νέου:
Αν ακούσετε κάποιους να το επαναλαμβάνουν, σας παρακαλώ να τους ενημερώνετε για την αλήθεια.  Ευχαριστώ και σας.
Με εκτίμηση
Ιρένε Μαραντέϊ»