Η αποκάλυψη της Ιωαννίδου για την Βουγιουκλάκη – «Απαγόρευε στις ταινίες της να υπάρχει…»

Συντάκτης: Newsroom

29 Ιανουαρίου 2023 09:38

Η αποκάλυψη της Ιωαννίδου για την Βουγιουκλάκη - «Απαγόρευε στις ταινίες της να υπάρχει...»

Η Μαρία Ιωαννίδου ήταν καλεσμένη στη μουσική εκπομπή του Alpha, «Chart Show».

Η Μαρία Ιωαννίδου αναφέρθηκε στις ιστορίες από την καριέρα της στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ενώ προχώρησε και σε μερικές αποκαλύψεις.

Μια από αυτές, είχε να κάνει με τη στιγμή που έβαψε τα μαλλιά της μαύρα, για χάρη της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«Την αγαπώ πολύ την Αλίκη και τότε και τώρα και πάντα. Ήταν πολύ φίλη του Φρέντι Γερμανού. Με πήραν να κάνω την αρραβωνιαστικιά του Παπαμιχαήλ στην ταινία το πιο λαμπρό αστέρι. Απαγόρευε στις ταινίες της να υπάρχει άλλη ξανθιά. Εγώ να την ακούω να κλαίει να φωνάζει και εγώ τι να κάνω; Έβαψα τα μαλλιά μου μαύρα, ήταν απαίσια» είπε η Μαρία Ιωαννίδου.

Μαρία Ιωαννίδου: «Μου την έπεσε ο Φιλιππίδης, του είπα ‘όχι’ και το σεβάστηκε»

Η Μαρία Ιωαννίδου παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη

Η ηθοποιός Μαρία Ιωαννίδου υπήρξε αποκαλυπτική σε συνέντευξη που παραχώρησε και μίλησε για τις επαγγελματικές της επιλογές, την Αλίκη Βουγιουκλάκη όπως και για τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Η Αλίκη τελικά σας ζήλεψε όταν ζήτησε να αλλάξετε χρώμα στα μαλλιά σας;

Η Αλίκη ήταν φίλη μας και πίστευε στο ταλέντο μου. Ήθελε να παίξουμε μαζί στο «Ωραία μου κυρία» και εγώ η χαζή δεν πήγα γιατί ήμουν σε άλλη παράσταση. Έχασα την ευκαιρία να κάνω μία άλλη ίσως καριέρα και το μετάνιωσα. Στην ταινία το είχε δηλώσει η Αλίκη πως δεν ήθελε άλλη ξανθιά. Της άρεσα αλλά είπε πως θα πρέπει να βάψω τα μαλλιά μου. Δεν μου άρεσα στην ταινία αλλά όλα καλά.

Η τσίχλα από την ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» σας στιγμάτισε;

Μου έμεινε, το έχω λίγο παράπονο αυτό. Δεν είμαι μόνο τσίχλα και θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο Φιλιππίδης ο καημένος, μην αποποιηθείς την τσίχλα γιατί καμία άλλη δεν μπόρεσε να την μασήσει όπως το έκανες εσύ. Το έχω κρατήσει αυτό.

Γνωρίζατε καλά τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Ναι, ήταν γυναικάς και προκαλούσε έντονα τις γυναίκες. Από εκεί και πέρα για το θέμα βιασμός δεν το πιστεύω. Και εμένα μου την έπεσε, του είπα όχι και τελικά αυτό ίσχυσε και δεν με πέταξε από τη δουλειά του έξω. Έχω το δικαίωμα να έχω την άποψή μου. Χάνουμε έναν σπουδαίο ηθοποιό από τους καλύτερους. Του είπα όχι, το σεβάστηκε και γίναμε και φίλοι αργότερα. Όλα αυτά συμβαίνουν παντού σε όλους τους χώρους και όχι μόνο στο θέατρο. Δεν αναιρώ το δίκιο των κοριτσιών αλλά διαφωνώ στο να γίνεται τηλεοπτικά το δικαστήριο.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα άγνωστο παρασκήνιο από κάποια συνεργασία σας.

Θυμάμαι τη Ρένα Βλαχοπούλου που με μάλωνε φρικτά. Όταν έβγαινα εγώ με τα αστεράκια στο στήθος δεν θα ξεχάσω πως ενώ είχε έναν πολύ όμορφο άνδρα που δεν της άρεσε καθόλου, δεν της άρεσε να κοιτάζει εκείνος ένα κοριτσάκι με γυμνό στήθος. Όταν έφτανε ο σύζυγός της με έστελνε εκείνη στο καμαρίνι για να μην με βλέπει εκείνος γιατί ζήλευε. Με αγαπούσε όμως και με συμβούλευε.

Είχατε πει πως ο Θεός σας τιμώρησε και δεν κάνατε ένα παιδί. Γιατί δεν υιοθετήσατε;

Το σκέφτηκα αλλά δεν έχω χρήματα. Κάποια στιγμή είχαμε προχωρήσει με τον Δημήτρη αρκετά αλλά δεν τα καταφέραμε τελικά. Μου λείπει πολύ ένα παιδί. Μπορεί στο μέλλον και ας με βλέπει σαν γιαγιά. Ο σύντροφός μου είναι νέος ακόμη.