Η αποκάλυψη της Τριφύλλη για τον Φιλιππίδη: «Κοπανούσε πόρτες και…»

Συντάκτης: Newsroom

15 Φεβρουαρίου 2023 15:23

Βάσια Τριφύλλη: «Κοπανούσε πόρτες ο Φιλιππίδης και...»

Η Βάσια Τριφύλλη σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την δικαστική διαμάχη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορούνταν για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηθοποιός, μετά την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να πουλήσει την βίλα που κατοικούσε με την σύζυγο του Ελπίδα Νίνου και μετακόμισαν σε ένα πιο μικρό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Είχατε δηλώσει πως τον Πέτρο Φιλιππίδη τον αγαπάτε…

Πάρα πολύ, έχει τρομερό ταλέντο ο άνθρωπος.

Θα θέλατε να τον δείτε στο θέατρο ξανά;

Δεν το συζητώ, θα ήθελα να παίξω μαζί του.

Αληθεύει ότι ήταν ένας εκρηκτικός άνθρωπος;

Τόσο εκρηκτικός όσο και εγώ, γιατί και εγώ είμαι εκρηκτική.

Δηλαδή τι μπορείτε να κάνετε;

Ό,τι βάλει ο νους σου. Θα μπορούσα να σπάσω και ένα σπίτι ολόκληρο. Η αλήθεια είναι πως δεν χάνω το χιούμορ μου και ακόμη και αν κάνω καμία… χοντράδα, με βρίζω κιόλας.

Υπήρξε συνάδελφός σας που να προσπάθησε να σας παρενοχλήσει σεξουαλικά;

Όχι! Εμένα ή με ερωτεύεσαι ή όχι. Όταν δούλεψα μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Άλσος είχε νεύρα και μια μέρα και άρχισε να κοπανάει τις πόρτες. Βγαίνω εγώ ψύχραιμα και του λέω «Πετράκη μου θα αγοράσεις καινούργιες;». Έβαλε τα γέλια, αγκαλιαστήκαμε και τελείωσε.

Δεν είχατε δει σκηνικά να είναι πιο διαχυτικός με τις άλλες κοπέλες από όσο θα έπρεπε;

Όχι ποτέ. Ο Πέτρος είχε πολλά νεύρα, όπως και εγώ. Τον λάτρευα, δεν ήμουν η μόνη τρελή της παρέας, είπε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Πέτρος Φιλιππίδης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση ενός από τα θύματά του

Ένα από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του ηθοποιού.

Στην πρώτη συνέντευξή της η μία από τις γυναίκες που οδήγησε στο εδώλιο τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος καταδικάστηκε για την απόπειρα βιασμού της, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στη Φωτεινή Πετρογιάννη, υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοιωμένη φωνή.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τη συγκίνησε η απόφαση και πως αισθάνεται δικαιωμένη.

Ανέφερε ακόμη πως από το 2010, οπότε και έγινε η απόπειρα βιασμού που καταγγέλθηκε «με ενοχλούσε να τον βλέπω στο θέατρο και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε, δεν μπορούσα να ακούω ούτε την φωνή του στις μεταγλωττίσεις».

Με συγκίνησε πάρα πολύ η απόφαση αυτή και των δικαστών και των ενόρκων. Δεν θα πω ψέματα, αισθάνομαι δικαιωμένη, ναι και ικανοποιημένη φυσικά. Ξέρω ότι θα κατηγορηθώ για τον δημόσιο λόγο μου αυτή την στιγμή, γιατί κατηγορήθηκα για πάρα πολλά πράγματα μέσα στο δικαστήριο αυτόν τον έναν χρόνο. Μιλάω όμως όχι για να διαφημίσω το αποτέλεσμα της δίκης γιατί δεν ήταν ένας αγώνας ποδοσφαιρικός, ήταν ένας δικαστικός αγώνας και σ΄ έναν δικαστικό αγώνα δεν μπορείς να χαρείς, ούτε να ενθουσιαστείς. Ακόμα, λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να ηρεμήσω.

Τι αισθάνεσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο;

Σ’ αυτό δεν θέλω να απαντήσω. Θέλω μόνο να πω ότι… και απευθύνομαι σε όλους, είτε είναι υπέρ του είτε δεν είναι υπέρ του, η Δικαιοσύνη έκρινε γι’ αυτόν, δεν ξέρω, ό,τι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά.

Ως θύμα αυτής της ιστορίας, θα σε ενοχλούσε στο μέλλον να τον δεις ξανά στο σανίδι, να τον δεις ξανά σε μια σειρά;

Εμένα με ενοχλούσε να τον βλέπω στο θέατρο, γι’ αυτό και δεν τον είχα δει ποτέ στο θέατρο ξανά και με ενοχλούσε να τον βλέπω και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε. Δεν τον παρακολουθούσα καθόλου, δεν ήθελα καν να ακούω την φωνή του στις μεταγλωττίσεις. Δεν με νοιάζει πραγματικά τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος, ας γυρίσει στο σπίτι του. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε και γι’ αυτό έκανα και την καταγγελία, ήταν το να μην υπάρξουν άλλα θύματα και ίσως…τώρα αυτό είναι λίγο ονειρικό…να αντιληφθεί και εκείνος το μέγεθος του κακού που έκανε.

Υπήρξε στιγμή που να σκέφτηκες όλον αυτόν τον καιρό, ότι αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, πριν την απόφαση, μπορεί και να μην έκανες την καταγγελία, εξαιτίας των όσων άκουγες και των όσων ζούσες;

Πάρα πολλές φορές, πάρα πολλές φορές και ευτυχώς, είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίξανε από την πρώτη στιγμή και με προέτρεψαν κιόλας να κάνω την καταγγελία. Ένας από αυτούς, ο σημαντικότερος, είναι ο άνθρωπος της ζωής μου…

Ο σύζυγος σου…

Ναι… γιατί διαταράχθηκε πάρα πολύ η οικογενειακή μας ηρεμία, έχουμε παιδιά στο σπίτι, μικρά, που έχουν ανάγκη τη μητέρα τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και έπρεπε όλο αυτό να… Ήταν μια σκιά πάνω από το σπίτι μας, να το πω έτσι, ήταν κάτι που το στοίχειωνε. Πρέπει να μιλάμε. Το καλύτερο θα είναι να μιλάμε στο χρόνο που γίνεται το κακό αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουμε να το κάνουμε αυτό, αν δεν καταφέρνουν οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό, δεν είναι πραγματικά ποτέ αργά να μιλήσουνε. Αυτό το μήνυμα θέλω να φωνάξω και ο λόγος που μιλάω αυτή τη στιγμή δημόσια είναι αυτός. Γιατί μιλήσανε τώρα; Γιατί τώρα μπορέσανε!

Τα χρόνια πριν τον καταγγείλεις, τα έντεκα χρόνια που κρατούσες μέσα σου όλο αυτό που σου συνέβη, πώς τα βίωσες;

Έκανα σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Είχα βάλει αυτό το περιστατικό μέσα σε ένα κουτί, βαθιά μέσα μου και έκανα σαν να μην υπάρχει και έτσι θα κάνω και τώρα. Δεν επεδίωξα ποτέ κατά το παρελθόν και ούτε και θα το κάνω στο μέλλον να συναναστραφώ αυτόν τον άνθρωπο ή να κινηθώ στους χώρους όπου κινείτο και εκείνος και γι’ αυτόντον λόγο και μου ήταν εύκολο να κάνω σαν να μην έχει συμβεί.

Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ωστόσο όλον αυτόν τον καιρό έκανε λόγο για μια συνομωσία…

Δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα, που να συνδέει τα πρόσωπα αυτής της υπόθεσης μεταξύ τους. Δεν τις ήξερα καθόλου αυτές τις κοπέλες, τις γνώρισα μετά την προδικασία. Δεν γνώριζα καν τις επώνυμες κυρίες που κατήγγειλαν, την κυρία Παπαχαραλάμπους, την κυρία Δροσάκη, την κυρία Αναστασοπούλου, είναι άνθρωποι που τους γνώρισα τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ ποια είμαι. Εγώ ζω από αυτήν τη δουλειά. Από αυτόν τον άνθρωπο εγώ δεν ζητάω τίποτα ούτε χρήματα ούτε τίποτα άλλο. Δεν θέλω κανένας να βλέπει στο πρόσωπο μου το θύμα του 2010.