Η αποκάλυψη του Γιάννη Σμαραγδή : Τραγικές συμπτώσεις για Ψάλτη, Μουστάκα

Δημοσιεύθηκε: 11 Μαΐου 2021 15:40
Η αποκάλυψη του Γιάννη Σμαραγδή : Τραγικές συμπτώσεις  για Ψάλτη, Μουστάκα

Ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης ήταν κάτι πολύ περισσότερο από συνεργάτες για τον Γιάννη Σμαραγδή. Ο Κρητικός σκηνοθέτης δέθηκε με τους δύο αξέχαστους ηθοποιούς και πριν από λίγες ημέρες μίλησε με συγκινητικά λόγια για μία σύμπτωση που συνδέει τους τρεις τους.

Ο Μουστάκας έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2007. Η τελευταία ταινία του ήταν το «Ελ Γκρέκο» του Σμαραγδή, στην οποία υποδυόταν τον ζωγράφο Τιτσιάνο, δάσκαλο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Δυστυχώς, ο Μουστάκας δεν πρόλαβε να δει το φιλμ να βγαίνει στους κινηματογράφους.

Ο Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή δέκα χρόνια αργότερα, στις 21 Απριλίου 2017. Και το δικό του «κύκνειο άσμα» ήταν σε ταινία του Σμαραγδή, συγκεκριμένα στο φιλμ «Νίκος Καζαντζάκης». Ενσάρκωνε τον ηγούμενο της Μονής Σινά. Ούτε εκείνος είδε την ταινία στους κινηματογράφους.

Ο Σμαραγδής σε συνέντευξή του στο «Σου Κου Family» του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε εκείνους αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν και άλλα κοινά στοιχεία: «Ο Μουστάκας και ο Ψάλτης ήρθαν στο γύρισμα 66 χρόνων. Και οι δύο είχαν καρκίνο και το ήξεραν, εγώ δεν το ήξερα. Και οι δύο ήταν στα γυρίσματα φθινόπωρο και οι δύο πέθαναν άνοιξη προς καλοκαίρι και οι δύο δεν πρόφτασαν να δουν τις ταινίες τους».

Και πρόσθεσε: «Με τον Ψάλτη, μάλιστα, επειδή είχε συμβεί αυτό το περιστατικό με τον Σωτήρη, του έστειλα τη σκηνή να τη δει. Τον ρωτάω αν την είδε και μου σχολίασε πως τον έκανα ψηλό. ‘Μα είναι η ψυχή σου ψηλή’, του απάντησα και έβαλε τα κλάματα!».

Πηγή : περιοδικό Ciao