Η αποκάλυψη – βόμβα που είχε κάνει ο Δ. Λυμπερόπουλος λίγο πριν πεθάνει

19 Αυγούστου 2019 12:10

Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Ο θάνατος του δημοσιογράφου Δ. Λυμπερόπουλου γέμισε θλίψη το δημοσιογραφικό κόσμο. Στο Κέντρο Αποκατάστασης της λεωφόρου Συγγρού στον 5ο όροφο νοσηλευόταν από τις αρχές Ιουλίου. Εκεί τον επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας.

Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Από τον Νίκο Νικόλιζα
«Πριν τέσσερα χρόνια μου είχε δώσει μερικές από τις πιο σημαντικές μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις του. “Δεν μου τις έφερες. Καλύτερα γιατί εγώ θα τις είχα πετάξει” μου λέει και με τραβάει και με αγκαλιάζει. Κάθομαι σε μια καρέκλα δίπλα του και αρχίζει να μου μιλάει για τη ζωή του. Σα να περίμενε το τέλος του. ” Άσχημο να φτάνεις σε τέτοια ηλικία. Τι την θέλω τέτοια ζωή. Θα φύγω σύντομα να το ξέρεις”. Τα μάτια μου αρχίζουν να τρέχουν σα βρύση δάκρυα μιας και εκείνος ήταν το πρότυπό μου. “Οικογένεια δεν απέκτησα. Τι την θέλεις την οικογένεια όταν είσαι τόσο γεμάτος στη ζωή σου. Απλά να ζεις καλά. Ξέρεις πόσα σπίτια απέκτησα και έφαγα; Εφτά. Αν έκανα καλά; Τουλάχιστον τα γλέντησα. Και τώρα ζω με μια σύνταξη 760 ευρώ. Ίσα που τα φέρνω βόλτα, αλλά δεν με νοιάζει. Θέλω να φύγω χωρίς πόνους”. Γυρίζει απ’ την άλλη μεριά βουρκωμένος αλλά πάντα με ηρωικό ύφος. Χωρίς να τον ρωτάω σχεδόν τίποτα, ο ίδιος εξομολογούταν όσα ήθελε. “Όλα τα κειμήλια, όλα τα γραφτά μου, τα πάντα θα πάνε σε καλά χέρια. Υπέγραψα ένα συμβόλαιο τα πάντα να βγουν στη δημοσιότητα μετά θάνατον”.
Τον Ρωτάω αν είναι ευχαριστημένος με όσα έζησε. “Πολύ μωρέ. Ήμουν ένα φτωχό παιδί και μπήκα σε όλα τα μεγάλα σπίτια. Αλλά τώρα… μόνος”. Μου ζήτησε να ξαναπάω να μου δώσει μια συνέντευξη που θα βγει μετά θάνατον. “Μόνο σε αυτές τις συνεντεύξεις λέγονται οι μεγάλες αλήθειες” μου λέει κλαίγοντας πέφτοντας στον ώμο μου…
Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος στην τελευταία του συνάντηση με δημοσιογράφο από το δωμάτιο του νοσοκομείου έκανε μία τρομερή εξομολόγηση στον ρεπόρτερ του newsbreak.gr Νίκο Νικόλιζα.
Μιλώντας για τη σχέση του με τον Αριστοτέλη Ωνάση και ξένους, που ήθελαν να μάθουν τα μυστικά του Έλληνα Κροίσου, είχε είπε:
«…Με πλησίασε μια μεγάλη εταιρεία γερμανικών συμφερόντων. Μου έδωσαν πολλά χρήματα και υπέγραψα με σκοπό να τους πω τα αληθινά μυστικά για τον Ωνάση. Όχι αυτά που γράφαμε! Αυτά ήταν όσα ήθελε εκείνος να γράφουμε. Υπέγραψα το συμβόλαιο ότι θα βγουν μετά τον θάνατό μου. Δεν ήθελα να με προσβάλλει κάνεις, Νίκο. Ο Ωνάσης είχε μυστικά και τα έχω όλα σε φακέλους. Καθόμασταν βραδιά ολόκληρα και τα λέγαμε. Για τις γυναίκες που πήρε, για πράγματα που αφορούσαν άκρως απόρρητα μυστικά στις εταιρείες του. Τα ήξερα όλα. Και όλα θα βγουν μετά τον θάνατό μου».
Να σημειώσουμε ότι ο Δ. Λυμπερόπουλος έφυγε από τη ζωή, όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbreak, σήμερα το μεσημέρι.
Πηγή: www.newsbreak.gr