Αποκλειστικό: Η εγκυμοσύνη της Αλίκης και η μοιραία διάγνωση για την Τζένη…: Τα μυστικά των δύο κορυφαίων σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου

Δημοσιεύθηκε: 07/07/2020 13:56
Αποκλειστικό: Η εγκυμοσύνη  της Αλίκης και  η μοιραία διάγνωση  για την Τζένη…: Τα μυστικά των δύο κορυφαίων σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου

Σε αποκαλύψεις για δύο από τις πιο διάσημες πελάτισσές του προχώρησε ο Νίκος Παπανικολάου, ένας από τους σπουδαιότερους μαιευτήρες – γυναικολόγους της Ελλάδας. Ήταν ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Τζένης Καρέζη, δύο κορυφαίων πρωταγωνιστριών του ελληνικού κινηματογράφου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιθυμία που είχε η πρώτη να γίνει μητέρα και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι το τέλος να τα καταφέρει.

«Η Αλίκη μεταξύ 1968 και 1969 γύριζε την ταινία ‘Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά’ στη Μακρινίτσα. Δεν μπορούσε να μείνει έγκυος, με κανέναν τρόπο. Εγώ ήμουν ήδη καθηγητής και είχα μεγάλες προσωπικότητες στο πελατολόγιο μου», είπε αρχικά ο Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: «Ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Της είπαν, λοιπόν, ότι ‘ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος είναι ο Παπανικολάου’. Είχε ταλαιπωρηθεί. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες, με πολλούς γιατρούς, για να μείνει έγκυος. Όμως δεν τα είχε καταφέρει. Ήρθε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη που βρισκόμουν και μου λέει με βουρκωμένα μάτια: ‘Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα για να μείνω έγκυος. Δεν αντέχω άλλο. Έχω γίνει ρεζίλι, γιατί οι εφημερίδες γράφουν ότι είμαι στείρα’. Και της απαντάω: ‘Το ξέρω, Αλίκη μου. Όμως, έχεις πάει μέχρι και σε καθηγητές μου. Αν δεν μπόρεσαν αυτοί, θα μπορέσω εγώ; Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια’. ‘Αν δεν με βοηθήσει να μείνω έγκυος, θα πέσω από το μπαλκόνι της Στησιχόρου’».

«Έκανα την επέμβαση και έτρεμαν τα χέρια μου»

Συνεχίζοντας την αφήγησή του, ο γνωστός γυναικολόγος σημείωσε: «Της είπα ότι έπρεπε να της κάνω μια επέμβαση όταν θα πήγαινα στην Αθήνα, στην κλινική. Αλλά επειδή θα γινόταν ντόρος αν την έβλεπαν δημοσιογράφοι, μου είπε ‘θα μου την κάνεις τώρα, εδώ’. Της έκανα την επέμβαση και έτρεμαν τα χέρια μου, εκείνη ατάραχη. Έπειτα από λίγο καιρό, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε κλαίγοντας πως το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό»!

Ωστόσο, η περιπέτεια της Βουγιουκλάκη δεν είχε ακόμη φτάσει στο τέλος της. Όπως υπογράμμισε ο Παπανικολάου, η «εθνική σταρ» λίγο έλειψε να αποβάλει και να χάσει το παιδί λόγω των απαιτητικών γυρισμάτων της ταινίας εκείνης στη Μακρινίτσα του Πηλίου.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, παρενέβη ο Φιλοποίμην Φίνος. Γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο σπουδαίος παραγωγός –που είχε αδυναμία στη λαμπερή πρωταγωνίστριά του- έδωσε εντολή να διακοπούν τα γυρίσματα του φιλμ. Η απόφαση του Φίνου αποδείχθηκε ευεργετική αφού επέτρεψε στη Βουγιουκλάκη να μείνει στο κρεβάτι και να ξεκουραστεί.

Έτσι, όλα πήγαν καλά και στις 4 Ιουνίου 1969, η δημοφιλής ηθοποιός έφερε στον κόσμο τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον γιο της από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Είχαμε σκοπό να παντρευτούμε»!

Ο Παπανικολάου αποκάλυψε ότι μετά το διαζύγιο των δύο σταρ του κινηματογράφου, τον Ιούλιο του 1975, δημιούργησε σχέση μαζί της. Μάλιστα, τόνισε πως ήταν πολύ σοβαρή. «Όταν η Αλίκη χώρισε με τον Παπαμιχαήλ, είχαμε σκοπό να παντρευτούμε. Νομίζω ότι αυτός που αγάπησε περισσότερο στη ζωή της η Αλίκη, ήταν ο Δημήτρης», είπε ο γιατρός.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε –και αυτός- ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έτρεφε αισθήματα για τη Βουγιουκλάκη. «Ήταν ερωτευμένος με την Αλίκη και πήγαινε όπου έκανε γυρίσματα για να τη δει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν το είχα ξαναδεί στη ζωή μου…»

Ο Νίκος Παπανικολάου υπήρξε γιατρός και της Τζένης Καρέζη, της άλλης μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Πάντως, αρχικά εκείνη δεν ήθελε να τον επισκεφτεί επειδή είχε ήδη πελάτισσά του την Αλίκη Βουγιουκλάκη! «Η Τζένη Καρέζη δεν ερχόταν σ’ εμένα επειδή ήμουν της Αλίκης. Έλεγε ‘όχι, δεν πάω, είναι της άλλης!’ (σ.σ. της Βουγιουκλάκη)», είπε ο γυναικολόγος.

Ωστόσο, κάποια στιγμή, η Καρέζη έκλεισε ραντεβού μαζί του αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά: «Κάποτε αποφάσισε να ‘ρθει και δυστυχώς τότε έκανα μία διάγνωση που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου και έτυχε να το δω στην Τζένη. Στον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο, είπα τότε ‘Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Φεύγω για το εξωτερικό, εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την περίπτωση’», ανέφερε ο Παπανικολάου.

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο για περίπου τρία χρόνια. Λύγισε στις 26 Ιουλίου 1992, τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ήταν 60 ετών.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT