Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι παράτησε το Χόλιγουντ – «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας»

Συντάκτης: Newsroom

7 Απριλίου 2023 17:00

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι παράτησε το Χόλιγουντ - «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας»

Για την απόφασή της να εγκαταλείψει πρόωρα τον χώρο της υποκριτικής μίλησε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, περιγράφοντας την κουλτούρα του Χόλιγουντ «τοξική και σεξιστική».

Σε συνέντευξή της στους «Los Angeles Times», η 31χρονη, αποκάλυψε ότι ένιωθε «να αντικειμενοποιείται και να κρίνεται από τους άνδρες που ελέγχουν την κινηματογραφική βιομηχανία». Ακόμη και ότι αναγκάστηκε να γίνει πιο «εύπεπτη» στους ισχυρούς άνδρες προκειμένου να πετύχει.

«Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας το οποίο οι άνθρωποι έκριναν, λέγοντας “έχει τίποτα άλλο εκτός από το στήθος της;”» σχολίασε το μοντέλο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, η Ραταϊκόφσκι εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της πενταετούς πορείας της ως ηθοποιός του Χόλιγουντ αισθάνθηκε ευάλωτη στη «εξουσία και τη δύναμη που κατέχει το κλαμπ των ανδρών» και πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να γίνει «εύπεπτη στους ισχυρούς άνδρες του Χόλιγουντ».

Έτσι, στις αρχές του 2020, απέλυσε τον ατζέντη της, τον εμπορικό αντιπρόσωπο και τον μάνατζέρ της.

«Δεν τους εμπιστευόμουν» δήλωσε. «Είπα: “Μπορώ να χειριστώ το να δέχομαι τηλεφωνήματα. Εγώ θα πάρω αυτές τις αποφάσεις. Κανείς από εσάς δεν σκέφεται το συμφέρον μου. Και όλοι σας μισείτε τις γυναίκες”».