Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δείχνει την ευαίσθητη πλευρά της απέναντι στην μητρότητα

19 Ιουλίου 2021 22:50

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση χησημοποιεί τα social media για καλό σκοπό.
Μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook δημοσιοποίησε την προσπάθεια της να αποκτήσει ένα παιδί δίνοντας κουράγιο και σε άλλες γυναίκες που αντριμετωπιζουν τις ίδιες δυσκολίες.
Τώρα μεσα απο την δική της εμπειρία έκανε μια συνεργασία προκειμενου να βοηθησει να ζωγραφιστούν πολλά γυναικεία χαμόγελα.
Δείτε την ανάρτιση της:
 “Σήμερα ξεκινάει επίσημα η συνεργασία μου με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, μέσα από την δημιουργία του προγράμματος FERTILITY AWARENESS CAMPAIGN FOR GREECE.
Σαν κοριτσάκια, μεγαλώνουμε παρακολουθώντας ταινίες και παιδικά που απεικονίζουν την υποτιθέμενη «φυσική» πορεία της ζωής μιας γυναίκας.
Κορίτσι συναντάει αγόρι, ερωτεύονται, παντρεύονται και κάνουν παιδάκι. Αυτό ισχύει για μερικούς ανθρώπους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για όλους.
Όταν έρχεται η ώρα λοιπόν, για εμάς που το επιλέγουμε, να κάνουμε οικογένεια, θεωρούμε δεδομένο ότι η διαδρομή αυτή θα είναι εύκολη και χωρίς εμπόδια, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συχνά προκύπτουν στην πορεία.
Ακόμα χειρότερα, επειδή δεν γνωρίζουμε τις εναλλακτικές που μας προσφέρονται και η εξωσωματική παρουσιάζεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας που και να μας δώσει ένα παιδάκι, θα μας αρρωστήσει, φτάνουμε χωρίς λόγο σε αδιέξοδο.
Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης, σε συνδυασμό με το κοινωνικό στίγμα και το οικονομικό κόστος της θεραπείας, αποτρέπουν πολλές γυναίκες από το να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα που θα τους χαρίσουν ένα παιδάκι.

Σε μια τόσο δύσκολη ψυχικά και σωματικά διαδρομή, αποφασίσαμε μέσα από το πρόγραμμα της HOPEgenesis,

να στηρίξουμε τις γυναίκες αυτές, μειώνοντας το οικονομικό βάρος της εξωσωματικής

και δίνοντάς τους την δυνατότητα να επικεντρωθούν στον αγώνα τους, χωρίς να αγχώνονται για το κόστος της.

Τελικός μας στόχος, είναι το πρόγραμμα αυτό να λειτουργήσει ως
έναυσμα για την κρατική υποστήριξη ζευγαριών, αλλά και γυναικών
που αποφασίζουν να γίνουν μόνες τους μητέρες μέσω της
υποβοηθούμενης αναπαραγωγής”.