Η Φαμίλια – Νίκος Σταυρακούδης: ο σεναριογράφος και ψυχολόγος των πρωταγωνιστών αποκαλύπτει…

24 Μαΐου 2021 20:15

Η Φαμίλια - Νίκος Σταυρακούδης: ο σεναριογράφος και ψυχολόγος των πρωταγωνιστών αποκαλύπτει...

Ο Νίκος Σταυρακούδης υπογράφει τα τελευταία χρόνια μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης. Φέτος τον βλέπουμε σε διπλό ρόλο στη Φαμίλια, όπου υπογράφει το σενάριο και παίζει τον ψυχολόγο των πρωταγωνιστών.

Η Φαμίλια – Νίκος Σταυρακούδης: ο σεναριογράφος και ψυχολόγος των πρωταγωνιστών αποκαλύπτει…

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Ασημακοπούλου;

«Η συνεργασία, όπως και η σχέση μου με τα παιδιά είναι υπέροχη. Την Ιωάννα την ήξερα, την παρακολουθούσα και τη θαύμαζα χρόνια, τώρα που τη γνώρισα την αγάπησα. Είναι μια υπέροχη συνάδελφος και επαγγελματίας, αλλά κυρίως καλό και ακομπλεξάριστο παιδί! Με τον Λίο (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) η… κολόνια κρατάει χρόνια.

Ζήσαμε μαζί το ταξίδι στον “Κατάδικος μου” στο θέατρο “Διάνα”, που μας χάρισε το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου “Κάρολος Κουν”, μαζί με τη Σάρα Γανωτή και την Ελένη Ράντου. Εγώ ίσως είμαι ο τελευταίος κατάλληλος να μιλήσω για τον Λίο. Έχει δουλέψει σχεδόν με όλους στο χώρο, περνώντας από πολλά είδη και σε όλα στάθηκε άξιος. Ένα παιδί ανήσυχο, πολύ ευαίσθητο αλλά και πολύ δυνατό».

Η Φαμίλια - Νίκος Σταυρακούδης: ο σεναριογράφος και ψυχολόγος των πρωταγωνιστών αποκαλύπτει...

Παρακολουθείτε τηλεόραση και ποιες δουλειές ξεχωρίζετε;

«Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων, δεν μπορώ να παρακολουθήσω με συνέπεια κάτι συγκεκριμένο στην τηλεόραση, αλλά τα βλέπω όλα για να αφουγκράζομαι το επαγγελματικό περιβάλλον που κινούμαι. Επειδή η σημερινή κατάσταση της τηλεόρασης αλλά και της τέχνης γενικότερα έχει αλλάξει, με συγκινεί κάθε προσπάθεια καλής και τίμιας πρόθεσης. Είμαι υπέρ της πολυφωνίας, με κούρασε λίγο αυτό το διαρκές παιχνίδι των καναλιών να επαναλαμβάνουν κοινά κόνσεπτ, παρόμοιες εκπομπές κ.τ.λ. Ξεχωρίζω μόνο όσες δουλειές εμπεριέχουν αισθητική, αλήθεια και πνεύμα. Η τηλεοπτική ιστορία έχει αποδείξει πως όσες εκπομπές έμειναν διαχρονικές είχαν τουλάχιστον ένα από αυτά τα στοιχεία».

Γράφετε κάτι αυτή την περίοδο;

«Ναι, έχω την τύχη για δεύτερη χρονιά να είμαι στο σεναριακό τιμ της “Μουρμούρας” και να γράφω για το ζευγάρι του Μπάμπη και της Ξένιας».

Πώς αποφασίζετε τη συμμετοχή σας σε μια σειρά;

«Η αρχή όλων για μένα είναι ο λόγος. Το κείμενο, το σενάριο. Αυτό είναι η καρδιά κάθε δουλειάς και γύρω από αυτό στήνεται ένα ολόκληρο σύστημα που το συμπληρώνει για να το ολοκληρώσει. Μετά έρχονται οι συνάδελφοι, που θα παίξεις μαζί, και ο σκηνοθέτης. Η δουλειά μας δημιουργεί οικογένειες. Γιορτές, χαρές, λύπες τις περνάμε στη δουλειά μαζί. Φυσικά, δεν έχουμε πάντα την πολυτέλεια να διαλέγουμε με ποιους θα συνεργαστούμε, αλλά πάντα ελπίζεις για το καλύτερο». Είπε στον Τηλεθεατή.