Η γη της ελιάς: Η Αθηνά βυθισμένη στην κατάθλιψη εξαιτίας του Ιάκωβου

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιουνίου 2022 09:30

Η γη της ελιάς: Η Αθηνά βυθισμένη στην κατάθλιψη εξαιτίας του Ιάκωβου

Ζουν έναν παράφορο έρωτα στη Γη της Ελιάς. Μόνο που αυτός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και οι δύο τους, απογοητευμένοι επό τις εξελίξεις, βυθίζονται στον πόνο και τη θλίψη.

Στη Γη της Ελιάς, ο Ιάκωβος αποκαλύπτει το μυστικό που τον βαραίνει. Λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε της σειράς του Μega, ο Βρεττάκος μαθαίνει ότι η υγεία του δεν είναι καθόλου καλή. Και ότι σύντομα θα αφήσει αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Ο αγαπητός ήρωας του κοινού αρρωσταίνει και η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή. Βλέπουμε ότι ο ίδιος αποκαλύπτει στην Αντιγόνη ότι του μένουν μόνο έξι μήνες ζωής. Αυτό είναι το προσδόκιμο που του δίνουν οι γιατροί, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο με την περίπτωσή του.

Ο Ιάκωβος ζητάει από την Αντιγόνη να μην πει τίποτα. Δεν θέλει να αποκαλύψει το μυστικό σε κανέναν. Ούτε η Αθηνά γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση του αγαπημένου της.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Αθηνά βρήκε στο πρόσωπο του Ιάκωβου τον άνθρωπο που της πρόσφερε όλη την αγάπη του

Κι εκείνη όμως ανταποκρίθηκε, αφού είχε τα ίδια δυνατά αισθήματα για εκείνον. Δεν λογάριασε ούτε το γεγονός ότι ήταν ο αδελφός του συζύγου της.

Ο Ιάκωβος δεν τολμά να της πει την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του. Πολύ περισσότερο βέβαια ότι του απομένουν μόνο έξι μήνες ζωής. Το μόνο που της λέει είναι ότι, επειδή η σχέση τους δεν μπορεί να προχωρήσει, υπό τον φόβο των μεγάλων αντιδράσεων, θα φύγει από τη Μάνη.

Και μάλιστα θα επιστρέψει για πάντα στην Ισπανία, όπου βρίσκονται οι επιχειρήσεις του.

Η Αθηνά αιφνιδιάζεται από την απόφασή του. Ξέρει ότι δεν μπορεί να τον ακολουθήσει και χάνει τον άνθρωπο που τη στήριξε όσο κανείς. Κατηγορεί τον Ιάκωβο για την απόφασή του, χωρίς να γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει.

Η Αθηνά περνά πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, βυθισμένη στον πόνο και τη στενοχώρια. Γίνεται καταθλιπτική έπειτα από αυτόν τον ξαφνικό χωρισμό.