Η γη της ελιάς: η Μυρτάλη ανακαλύπτει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Αθηνάς και του Δημήτρη

Δημοσιεύθηκε: 10 Σεπτεμβρίου 2021 09:10
Η γη της ελιάς: η Μυρτάλη ανακαλύπτει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Αθηνάς και του Δημήτρη

Ενώ Στέφανος και Φίλιππος αποφασίζουν να λήξουν τη βεντέτα, η δίψα της Χάιδως για εκδίκηση δεν λέει να κοπάσει. Η Μυρτάλη ψάχνει τον ντετέκτιβ που φωτογράφισε την Αθηνά με τον Δημήτρη. Ενώ η Χάιδω πιάνει τον Μάνο στα πράσα με τη Μαρίνα!

Η γη της ελιάς: η Μυρτάλη ανακαλύπτει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Αθηνάς και του Δημήτρη.

Η δίψα της Χάιδως για εκδίκηση

Σύμφωνα με το περιοδικό 7μέρεςtv, ο Στέφανος δεν έχει καμία πρόθεση να δώσει συνέχεια στη βεντέτα κι αφήνει τη Χάιδω, που έχει πάρει την καραμπίνα να πάρει εκδίκηση, να φύγει. Αυτή γυρίζει στο σπίτι και ο Φίλιππος, σε απόγνωση, της αρπάζει το όπλο από τα χέρια και το εξαφανίζει. Προσπαθεί να συνετίσει τη μητέρα του, όμως αυτή δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της το διπλό φονικό. Απλώς αρχίζει να αναλογίζεται μήπως ο δολοφόνος είναι κάποιος άλλος και όχι ο Στέφανος, τη στιγμή που ο Νικόλας προειδοποιεί τον Φίλιππο πως οι Καπερνάροι μπορεί να του την έχουν φυλαγμένη. Όλα δείχνουν ότι η βεντέτα έχει ξυπνήσει και το αίμα δεν θα στεγνώσει εύκολα…

Ήδη ο Στέφανος, πηγαίνει να τον βρει για να του ζητήσει να μαζέψει τη μητέρα του και να ήσουν ήσυχη την οικογένειά του. Ο Φίλιππος είναι συγκαταβατικός του εξηγεί πως θέλει να αποφύγει κάθε σύγκρουση και του ζητά να δώσουν τα χέρια. Στο μεταξύ, η κατάσταση στο σπίτι των Καπερνάρων, με τη συνύπαρξη Αρετής και Μυρτάλης, έχει γίνει αφόρητη. Κάποια στιγμή, όταν η Βασιλική «τολμάει» να πει τη γνώμη της στη μητέρα της, αυτή της επιτίθεται άγρια και την αναγκάζει να φύγει από το σπίτι!

Η Μυρτάλη βρίσκει το σημείωμα που αφήνει πίσω τη στιγμή που όλη η οικογένεια ανησυχεί. Η μικρή καταφεύγει στο σπίτι του Αποστόλη, ο οποίος ειδοποιεί τους δικούς της, όμως κανείς δεν την πείθει να επιστρέψει. Έξαλλος με τη συμπεριφορά της γυναίκας του, ο Στάθης αφήνει μετά από χρόνια τα αισθήματά του για την Ιουλία ελεύθερα. Οι δυο τους περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μαζί, ενώ κανονίζουν να βρεθούν και στο εξοχικό της.

Η γη της ελιάς spoiler: ένας έρωτας από το παρελθόν ξυπνά και πάλι

Η διαθήκη δεν είναι πλαστή!

Ο Λυκούργος πηγαίνει σε γραφολόγο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνησιότητα της ιδιόχειρης διαθήκης του Ιπποκράτη και η Μυρτάλη εξασφαλίζει κάποια χειρόγραφα του πατέρα της. Όμως το αποτέλεσμα την αποκαρδιώνει. Όπως φαίνεται, η διαθήκη είναι γνήσια, όμως ο Λυκούργος εξακολουθεί να πιστεύει πως η υπόθεση δεν έχει χαθεί.

Λίγο αργότερα, η Αθηνά παίρνει στα χέρια της άλλο ένα εξώδικο και γίνεται έξαλλη. Οι φωτογραφίες της με τον Δημήτρη έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του Ιπποκράτη και της Μυρτάλης. Μαζί με τον Λυκούργο, καταφέρνουν να εντοπίσουν το ντετέκτιβ που τις τράβηξε. Όμως αυτός ζητά πολλά για να τους μιλήσει…

Στο μεταξύ, η σχέση του Δημήτρη με την Άννα προχωρά και ο Αποστόλης την ανακαλύπτει και απαιτεί από την αδελφή του να τη λήξει αμέσως. Ο ίδιος ο Δημήτρης ανακαλύπτει μια φωτογραφία της μητέρας της Αθηνάς και ζητά να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν. Όμως εκείνη δεν έχει καμία πρόθεση να του μιλήσει. Έχει ήδη να ασχοληθεί με τον ερχομό της Μαργαρίτας στο ελαιοτριβείο και προσπαθεί να της δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Σύντομα, όμως, καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να την έχει απέναντι και της ζητά να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή. Την παρακαλεί να μην προδώσει το μυστικό της σχετικά με τη μάνα της, τη στιγμή που η Άννα πιέζει τον Δημήτρη να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

Ο Αποστόλης τον έχει ήδη προειδοποιήσει να βάλει ένα τέλος, αλλιώς θα τα πει όλα στη «μητέρα» του. Κι αυτός, πιεσμένος, αποφασίζει να βάλει οριστικό τέλος στο πιο μεγάλο του πρόβλημα. Έτσι, δίνει εντολή στον Ανέστη να βγάλει τη Μυρτάλη από τη μέση.