Η γη της ελιάς: Ιουλία και Μυρτάλη στο πλευρό της Αντιγόνης!

22 Απριλίου 2022 09:30

Η γη της ελιάς: Ιουλία και Μυρτάλη στο πλευρό της Αντιγόνης!

Οι αποκαλύψεις στη Γη της Ελιάς προκαλούν πανικό στο αρχοντικό των Βρεττάκων. Και αυτός ο εμφύλιος δείχνει μεγαλύτερος από όλους τους άλλους. Ένα παιδί προκαλεί εντάσεις και προστριβές αλλά και ακραίες ενέργειες.

Η γη της ελιάς: Ιουλία και Μυρτάλη στο πλευρό της Αντιγόνης!

Η Αντιγόνη βρίσκεται στον δρόμο, απελπισμένη, έπειτα από τον άγριο καβγά της με τον Ισίδωρο. Εκεινος και ο γιος του Μάνος έχουν μάθει για το ένοχο παρελθόν της και την κατηγορούν ανοιχτά, δίχως έλεος. Τα άλλα μέλη της οικογένειας όμως στέκονται στο πλευρό της.

Το παιδί της, το μωρό αυτό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νέα, θα γίνει η αφορμή για να την πετάξει ο πατέρας της από το σπίτι. Συγκεκριμένα, πατέρας και αδελφός της ξεκαθαρίζουν πως δε θέλουν καμία επαφή μαζί της!

Τα ψέματα που τους είπε είναι φρικτά, με τους Βρεττάκους να αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση μαζί της. Φαίνεται πως το γυαλί ράγισε για τα καλά. Ο Μάνος ήταν βέβαιος πως θα έφτανε κάποια στιγμή στη σκληρή αλήθεια. Ήξερε ότι έκρυβε πολλά μυστικά η Αντιγόνη, αλλά κάτι τέτοιο δεν το περίμενε με τίποτα.

Βέβαια, η σχέση Μάνου – Αντιγόνης κρύβει κι άλλα μυστικά. Η Αντιγόνη ως κόρη του Ισίδωρου έχει δικαιώματα στην περιουσία των Βρεττάκων και αυτό δεν ευνοεί καθόλου τον Μάνο. Αν όμως ο πατέρας της την αποκληρώσει, έπειτα από την αποκάλυψη αυτού του μυστικού, τότε όλη η περιουσία πηγαίνει σε εκείνον.

Μετά τον άγριο καβγά και την απόφαση του Ισίδωρου να την πετάξει έξω από το σπίτι, η Αντιγόνη καταρρέει. Η Ιουλία και η Μυρτάλη στέκονται στο πλευρό της και προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται μάταιο πάντως.

Ο Ισίδωρος ξεκαθαρίζει πως δε θέλει να την δει ξανά στα μάτια του. Η Μυρτάλη ενημερώνει τη θεία της και τρέχουν να την βοηθήσουν. Αλλά αγνοώντας τις σκληρές απαιτήσεις του Ισίδωρου!

Οι εντάσεις θα κορυφωθούν! Η αγωνία θα φτάσει στα ύψη. Θα καταφέρει η Αντιγόνη να σταθεί στα πόδια της μετά από όλα αυτά; Μόλις βρήκε την οικογένειά της κι εκείνη την απέρριψε, με απάνθρωπο τρόπο.