Η γη της ελιάς: Μάχη του Λυκούργου να σώσει την Αθηνά αλλά και την κόρη του από τον Κωνσταντίνο

Συντάκτης: Newsroom

28 Αυγούστου 2022 09:30

Η γη της ελιάς: Μάχη του Λυκούργου να σώσει την Αθηνά αλλά και την κόρη του από τον Κωνσταντίνο

Ο πρώτος κύκλος στη Γη της Ελιάς έκλεισε με τη σύλληψη της Αθηνάς για τον φόνο του Δημήτρη. Η Αθηνά φωνάζει ότι είναι αθώας αλλά όλα τα στοιχεία είναι σε βάρος της, με αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή.

Στη Γη της Ελιάς η Αθηνά θα περάσει πάρα πολύ δύσκολα, παρά τη μάχη που θα δοθεί για να μην μπει στη φυλακή. Ο Λυκούργος είναι εκείνος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν πάρα πολύ διστακτικός. Όμως η Μαργαρίτα κατά πρώτο λόγο και η Χάιδω κατά δεύτερο, τον έπεισαν να υπερασπιστεί την Αθηνά.

Τα εμπόδια τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει όμως ο ήρωας της σειράς του Mega θα είναι πολλά και θα τον δυσκολέψουν αρκετά. Η Ηρώ, η αδερφή του Δημήτρη εμφανίζεται στην Μάνη μετά τον θάνατο του. Και αποφασίζει να εκδικηθεί την Αθηνά. Ο δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση θα στριμώξει για τα καλά στον τοίχο την απέναντι πλευρά. Με αποτέλεσμα τα περιθώρια γύρω από την Αθηνά να στενεύουν.

Κανείς δεν είναι στο πλευρό της εκτός, από τον Λυκούργο, την Μαρία και την Μαργαρίτα και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Ο Λυκούργος θα δώσει στην κυριολεξία μάχη για να αθωώσει την Αθηνά Νομικού παρόλα τα εμπόδια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Γη της Ελιάς. Θα καταφέρει να την βγάλει από την φυλακή ή όχι;

Παράλληλα ο Λυκούργος Μπράτης έχει κι άλλους «πονοκεφάλους»

Όπως για παράδειγμα η σχέση της κόρης του Ισμήνης με τον Κωνσταντίνο. Ο Λυκούργος δεν εμπιστεύεται με τίποτα τον Κωνσταντίνο. Και για πρώτη φορά θα βρεθεί κοντά στην αλήθεια. Θα ανακαλύψει τα ύποπτα βραδινά ραντεβού του Κωνσταντίνου με τον Δημοσθένη. Μετά από συχνές παρακολουθήσεις που θα κάνει, θα καταφέρει να μάθει όλα όσα έχουν κάνει μέσω της αδίστακτης εγκληματικής οργάνωσης που έχουν στήσει.

Η κίνηση αυτή του Λυκούργου να ξεσκεπάσει την εγκληματική οργάνωση θα αποβεί μοιραία καθώς ο Κωνσταντίνος μαθαίνει πως ο μέλλων πεθερός του γνωρίζει για τις παρανομίες του και ενημερώνει τον Δημοσθένη. Ο άνδρας αρχικά απειλεί τον Λυκούργο με μπράβους. Αργότερα όμως προχωρά ακόμα παραπέρα. Γνωρίζοντας τη σχέση του Λυκούργου με τη Χάιδω, δίνει εντολή για την απαγωγή της Βασιλικής στη σειρά του Mega.