Η γη της ελιάς: Ο Ιάκωβος σκηνοθετεί καβγά για να χωρίσει την Αθηνά

Συντάκτης: Newsroom

19 Ιουνίου 2022 09:30

Η γη της ελιάς: Ο Ιάκωβος σκηνοθετεί καβγά για να χωρίσει την Αθηνά

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ιάκωβου φέρνει τα πάνω κάτω στη Γη της Ελιάς. Όλοι αναρωτιούνται για την αλλαγή συμπεριφοράς του, αφού δεν γνωρίζουν την κατάστασή του. Εκτός από μία που ξέρει το μεγάλο μυστικό.

Στη Γη της Ελιάς τα πράγματα περιπλέκονται και μία μεγάλη αγάπη ρίχνει τίτλους τέλους. Μάλιστα ο ένας από τους δύο δεν γνωρίζει τη σκληρή πραγματικότητα και οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.

Όλα ξεκινούν όταν ο Ιάκωβος αρχίζει και δεν αισθάνεται καλά. Δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις αδιαθεσίες, αλλά πηγαίνει να κάνει ένα τσεκ-απ για καλό και για κακό. Τα αποτελέσματα που βγαίνουν δεν είναι τόσο καλά.

Και καλείται να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις οι οποίες είναι ανησυχητικές. Η φύση της ασθένειάς του είναι άγνωστη. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του που είναι ανίατο. Του λένε ότι έχει προσδόκιμο ζωής 6 μήνες.

Ο Ιάκωβος παθαίνει σοκ όταν ακούει τα θλιβερά νέα. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και μπροστά σε όλους επιχειρεί να δείχνει ότι είναι ψύχραιμος. Και ότι δεν τρέχει απολύτως τίποτα.

Η μόνη που γνωρίζει όλη την αλήθεια είναι η Αντιγόνη. Η γιατρός της οικογένειας Βρεττάκου δηλαδή, από την οποία ο Ιάκωβος ζητά εχεμύθεια. Ο Βρεττάκος δεν θέλει να μάθει κανείς από την οικογένεια και τους φίλους του τίποτα απολύτως για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Ιάκωβος είναι πολύ αγχωμένος με τα δυσάρεστα νέα της υγείας του, στη σειρά του Mega. Σαστισμένος όπως είναι θα θελήσει να δώσει τέλος στη σχέση του με την Αθηνά.

Την αγαπά τόσο πολύ που δεν θέλει να τη δει να υποφέρει κοντά του. Η Αθηνά πρέπει να γυρίσει σελίδα στην προσωπική ζωή της και σε αυτή ο Ιάκωβος δεν μπορεί να υπάρχει.

Καταστρώνει λοιπόν ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε οριστικό φινάλε τη σχέση τους. Και βρίσκει αφορμή όταν τη συναντά να καυγαδίσει έντονα μαζί της. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να της πει: «Μέχρις εδώ Αθηνά. Τελειώσαμε», αφήνοντάς την εμβρόντητη.

Η Αθηνά του επιτίθεται, αφού δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Και το κυριότερο δεν ξέρει την κατάσταση του αγαπημένου της.

Όταν όλα αποκαλυφθούν στη συνέχεια, θα είναι πάρα πολύ αργά.