Η γη της ελιάς spoiler: «Ο Αλέξης χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια ειδικού»

4 Μαΐου 2022 10:30

Η γη της ελιάς spoiler: «Ο Αλέξης χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια ειδικού»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Γη της Ελιάς με τον Φίλιππο να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συμπεριφορά του Αλέξη. Ο Καπερνάρος μόλις συνέλθει από τον τραυματισμό του θα αναζητήσει τη Μαργαρίτα. Προκειμένου να της μιλήσει ανοιχτά για την περίπτωση του γιου της.

Η γη της ελιάς spoiler: «Ο Αλέξης χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια ειδικού».

Ο Φίλιππος με την προτροπή της μητέρας του και της κολλητής της Μαργαρίτας αναπτύσσει μια φιλία με τον Αλέξη. Ενώ στην αρχή όλα πηγαίνουν καλά, στην πορεία ο Αλέξης αρχίζει να δείχνει άθελα του το διπλό πρόσωπο του. Και μάλιστα σε σημείο τέτοιο που ο Φίλιππος τρομάζει από τη συμπεριφορά του αλλά και για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο γιος της Χάιδως βρίσκεται εξαιτίας της στενής παρέας με τον Αλέξη μπροστά σε κάποιες ξαφνικές ψυχολογικές μεταπτώσεις του γιου της μαργαρίτας. Ακόμη και σε ξεσπάσματα του τελευταίου που παρουσιάζει πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά.

Ο Φίλιππος καταλαβαίνει ότι ο Αλέξης δεν είναι στα καλά του και χρειάζεται άμεσα ιατρική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι γιατί μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον.

Από το μυαλό του Φίλιππου αρχίζουν να περνάνε διάφορες σκέψεις όπως ότι ο Αλέξης είναι ικανός για το χειρότερο. Τρέμει στην ιδέα μην πάθει κι εκείνος κακό κι έτσι αποφασίζει να μιλήσει στη Μαργαρίτα.

Αρχικά διστάζει αλλά στη συνέχεια βλέποντας τη κατάσταση του Αλέξη να χειροτερεύει επισκέπτεται τη Μαργαρίτα. Εκείνη φαίνεται να αιφνιδιάζεται από την παρουσία του, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει τον σκοπό της επίσκεψής του. Και ο Φίλιππος της λέει τις σκέψεις του: «Κυρία Μαργαρίτα, ο Αλέξης φαίνεται να έχει κάτι που τον διαταράσσει ψυχικά και τον κάνει κάποιες φορές πολύ νευρικό. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού για να τον βοηθήσει».

Η Μαργαρίτα από τη πλευρά της μόλις ακούει τα λόγια του Φίλιππου καταλαβαίνει ότι η ψυχική υγεία του παιδιού της βάλλεται και πάλι και είναι έτοιμη να λάβει τα μέτρα της.