Η ιστορία της κοπέλας που εμφανίζεται στο λογότυπο της Columbia Pictures

Δημοσιεύθηκε: 19/08/2019 16:40
Η ιστορία της κοπέλας που εμφανίζεται στο λογότυπο της Columbia Pictures

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ βλέποντας το συγκεκριμένο λογότυπο της αμερικάνικης εταιρίας παραγωγής Columbia… ποια είναι η κοπέλα που κρατά στα χέρια έναν πυρσό αναμμένο και φορά ένα μακρύ φόρεμα σε αρχαίο ελληνικό στιλ;

Columbia Pictures
Ας αποκαλύψουμε λοιπόν την ιστορία της… Πολλοί θα υπέθεταν ότι πρόκειται για κάποιο γνωστό μοντέλο ή για μία ηθοποιό, όμως στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το 1999 η εταιρία αναζήτησε το πρόσωπο που θα ποζάρει, ώστε να ταυτιστεί με το σύμβολό της. Έτσι, ανέθεσαν στον ζωγράφο Μάικλ Ντίας να βρει μια κοπέλα «της διπλανής πόρτας», που να έχει φρέσκο πρόσωπο αλλά και να είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Εκείνος αμέσως έβαλε αγγελία, στην οποία απάντησαν χιλιάδες κορίτσια από όλη την Αμερική. Τελικά κατέληξε σε μια νοικοκυρά από τη Λουιζιάνα, την Τζένι Τζόζεφ.

Columbia Pictures
Εκείνη αμέσως έπαιξε τον ρόλο του μοντέλου και πόζαρε. Στη συνέχεια ο ζωγράφος δημιούργησε το λογότυπο της εταιρίας που βλέπουμε συνήθως λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής.