Η Κάτια Δανδουλάκη για την απόφαση της να ανοίξει το θέατρο εν μέσω απεργίας: «Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου»

Συντάκτης: Newsroom

3 Φεβρουαρίου 2023 13:45

Η Κάτια Δανδουλάκη για την απόφαση της να ανοίξει το θέατρο εν μέσω απεργίας: «Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου»

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον λόγο που δεν συμμετείχε, η ίδια και ο θίασός της, στην πανελλήνια απεργία των ηθοποιών.

«Δεν διαφωνεί κανένας με τον στόχο, ότι πρέπει βεβαίως να διαμορφωθεί, αλλά είναι μία κατάσταση 20 και… χρόνια. Να γίνει τώρα μια απεργία επειδή συμφωνούμε όλοι; Συμφωνώ και είμαι και ιδιώτης παραγωγός αλλά είμαι και ηθοποιός», ανέφερε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Και έφερε μερικά παραδείγματα από τις πιο δύσκολες στιγμές των ηθοποιών: «Βρέθηκε η στιγμή αυτή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία δύο χρόνια. Όταν παίζουμε και έχουμε πάει να κηδεύσουμε την μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδελφούς μας. Έχουμε παίξει με 40 πυρετό, που κι αυτός είναι ένας μεγαλύτερος λόγος, ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο που είναι ναός;», απάντησε η Κάτια Δανδουλάκη για την διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν έχω για κάτι να διαμαρτυρηθώ γιατί όλοι συμφωνούμε. Να απεργήσω γιατί συμφωνώ; Μου φαίνεται τρελό, υποτιμά τη νοημοσύνη μου», δήλωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Kάτια Δανδουλάκη: Το τέλος της συνεργασίας με τον Φιλιππίδη και η «απόσταση» με τον Πολίτη

Η Kάτια Δανδουλάκη μίλησε για τη δυναμική επιστροφή του θεάτρου μετά τη σκοτεινή περίοδο της πανδημίας, στην οποία οι θεατρικές σκηνές είχαν κλείσει.

«Βλέπω ότι ο κόσμος ξεχύθηκε με τέτοια χαρά στο θέατρο, να περάσει όμορφα, να ζήσει ένα όνειρο, να προβληματιστεί και αυτό μου έχει δώσει μεγάλη ανακούφιση. Το θέατρο δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Στην περίοδο της πανδημίας υποφέραμε γιατί κλείσαμε, αλλά είδα τη λαχτάρα του κόσμου να ξαναμπεί κι αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά», δήλωσε, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Κάτια Δανδουλάκη που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και είπε πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της.

«Ενδιαφέρον είχα πάντα για την υπόθεση Φιλιππίδη, αλλά ποτέ δεν μίλησα. Καταλαβαίνετε γιατί δεν μίλησα… Έπρεπε να μιλήσω εκεί που έπρεπε και είπε αυτά που έπρεπε να πω εκεί που έπρεπε. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάθαρση για όλους», δήλωσε.

«Υπάρχουν χαρακτήρες πιο εκρηκτικοί, πιο νευρικοί, λιγότερο νευρικοί, λιγότερο καταπιεστικοί αλλά δεν γνωρίζαμε ποτέ λεπτομέρειες. Εάν είχαν γίνει καυγάδες ή κάποιες καταπιέσεις το ξέραμε έως κάποιο σημείο, δεν ξέραμε πέρα από αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί τι συνέβη πέρα από κάποιος σημείο, πέρα από τον άνθρωπο που το βίωσε».

Στη συνέχεια, στάθηκε στην εποχή που είχε θέσει τέλος στη θεατρική της συνεργασία με τον Φιλιππίδη.

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, σκέφτηκε η ψυχή μου. Είπα ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και σταμάτησε», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως αντιδρούσε εκείνη σε άσχημες συμπεριφορές: «Όταν με ενοχλούσε κάτι πήγαινα στον υπεύθυνο και έλεγα ‘αυτό δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει’.

Δεν το βλέπω σαν ηρωισμό, έτσι ήμουν φτιαγμένη. Δεν σκεφτόμουν όταν το έκανα, επειδή έτσι έχω μάθει από το σπίτι μου, ότι κανείς δεν θα με περιορίσει».

Εκτός από το θέατρο η Δανδουλάκη έχει βάλει τη σφραγίδα της και στην τηλεόραση, μετρώντας πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες.

«Δεν σνομπάρω την τηλεόραση, τη λατρεύω. Μου λείπει γιατί με αγάπησε και την αγάπησα πάρα πολύ και πολύ σταθερά. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη, συμπρωταγωνιστή της στη θρυλική σειρά «Λάμψη»: «Ο Χρήστος Πολίτης δεν ήθελε να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν θα ξαναμιλήσω εφόσον δεν θέλει να μιλάμε γι’ αυτό. Το σέβομαι απολύτως.

Είχαμε μιλήσει τα πρώτα χρόνια, μετά πήρε την απόφαση να αποσυρθεί τελείως. Να είναι καλά, ήταν μία υπέροχη συνεργασία», δήλωσε.