Η Κέλλυ Κοντογεώργη έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για τη «ρoζ ιστορία» στην ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε: 20 Νοεμβρίου 2019 10:52
Η Κέλλυ Κοντογεώργη έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για τη «ρoζ ιστορία» στην ΕΡΤ

Πώς μπορείς να προστατευθείς από το να δεις την προσωπική σου ζωή κρεμασμένη στα «μανταλάκια», από το να δεις τον εαυτό σου πρωταγωνιστή –ή πρωταγωνίστρια εν προκειμένω– ενός «ρoζ σκανδάλου» στη δημόσια τηλεόραση;
Η Κέλλυ Κοντογεώργη δημοσιογράφος-παρουσιάστρια στην καθημερινή εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής, βρέθηκε σε αυτήν τη θέση. Και με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων.
Στην επιστολή της, η δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια κακόγουστα σκηνοθετημένη παράσταση και αναφέρθηκε σε μια «ευθεία παραβίαση της ιδιωτικότητας, βλάβη της τιμής, κλονισμό της ηρεμίας του επαγγελματικού, οικογενειακού και ιδιωτικού βίου», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Επιπλέον ζήτησε τη βοήθεια του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «σε μια στιγμή που προέχει η προσωπική και οικογενειακή μου ηρεμία» όπως επεσήμανε. Η ίδια τόνισε πως «από τον viral διασυρμό μου πλήττεται ανεπανόρθωτα η οικογενειακή ειρήνη των δυο ανήλικων παιδιών μου, η οικογένειά μου και η 26 χρόνων επαγγελματική μου πορεία».
Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε σε μερίδα του σκανδαλοθηρικού Τύπου –από δημοσιογράφους δηλαδή, υποτίθεται συναδέλφους της κυρίας Κοντογεώργη– μια ιστορία για εξωσυζυγική σχέση παρουσιάστριας με τον άνδρα σκηνοθέτριας, η οποία τελικά πήγε στο σπίτι της πρώτης για να ζητήσει τον λόγο, δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση και κατέθεσε μήνυση.
Η επιστολή της κυρίας Κοντογεώργη προς την ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής: «Σοκαρισμένη από την σε βάρος μου κακόγουστα σκηνοθετημένη παράσταση με το κοινότυπο σενάριο, απορημένη και εμβρόντητη από την στάση ορισμένων «συναδέλφων», παρακολουθώ μέρες τώρα την αδικαιολόγητα μανιώδη προσπάθεια εφημερίδων, καναλιών και site να ταΐσουν το φιλοθεάμον κοινό τους με μια ρoζ ιστορία, τραβηγμένη από τα μαλλιά!
Τόση σπουδή να αγνοήσουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Να μην αναδείξουν καν την άλλη εκδοχή της ιστορίας; Τόση ανθρωποφαγία κατατρέχει τον κλάδο μας και τόση ευκολία κατακρεούργησης της ύπαρξης μου. Έχετε απάντηση στο «γιατί» συμβαίνει και με ποιο σκοπό;
Έχετε απαντήσεις για τον εξευτελισμό μου, που αγγίζει πρωτόγνωρα επίπεδα αγριότητας; Έχετε παρακολουθήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν της πολύχρονης πορεία σας τέτοια σεξιστική ρητορική μίσους; Τέτοια επιχείρηση στοχευμένης ανακρίβειας; Ευθεία παραβίαση της ιδιωτικότητας, βλάβη της τιμής, κλονισμό της ηρεμίας του επαγγελματικού, οικογενειακού και ιδιωτικού βίου; Δεν σας φοβίζει ότι αυτή η ιστορία μας αφορά όλους. Δεν σας προβληματίζει ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα μας;
Απροστάτευτη απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα αγριότητας και βίας στο πρόσωπό μου από εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές και site, με αποτέλεσμα την αδιόρθωτη διαπόμπευση, τον διασυρμό, τη διαστρέβλωση της προσωπικότητάς μου, ως επαγγελματία, γυναίκα και μητέρα, παρακαλώ για την προστασία, την άμεση λήψη μέτρων, την στήριξη σας και την καταδίκη με όποιο τρόπο κρίνει το Δ.Σ όλων αυτών των άθλιων τακτικών άσκησης του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.
Ζητάω τη βοήθεια σας σε μια στιγμή που προέχει η προσωπική και οικογενειακή μου ηρεμία. Καλούμαι να αντιμετωπίσω ψύχραιμα και νηφάλια την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας της προσωπικότητάς μου. Από τον viral διασυρμό μου πλήττεται ανεπανόρθωτα η οικογενειακή ειρήνη των δύο ανήλικων παιδιών μου, η οικογένειά μου και η 26 χρόνων επαγγελματική μου πορεία. Σας ευχαριστώ Μετά τιμής Κέλλυ Κοντογεώργη»
Πηγή: Protagon.gr