Η ΚΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019

18 Ιουλίου 2022 11:48

Η ΚΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019

Η ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος για το φετινό καλοκαίρι είναι γεγονός και οδηγούμαστε σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις εάν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αφήσαμε πίσω την πανδημία και κατορθώνουμε με ενότητα και ψυχραιμία να απορροφάμε τους κραδασμούς από τους εξωγενείς παράγοντες όπως οι εξελίξεις στα γεωπολιτικά, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.
Η Κως, ως γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, κοσμοπολίτισσα και πολυπολιτισμική, χαρίζει σε κάθε ταξιδιώτη μοναδικές ευκαιρίες για περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Ιπποκράτης”, η υπερσύγχρονη Μαρίνα και τα τρία (3) λιμάνια μας στην πόλη, στην Καρδάμαινα και στο Μαστιχάρι κάνουν την πρόσβαση εύκολη σε όλους. Είναι ιδανικός προορισμός για island hopping μονοήμερες εκδρομές στα γύρω νησιά (Κάλυμνο, Πλάτη, Τέλενδο, Ψέριμο, Νίσυρο, Λειψοί, Σύμη, Ρόδο). Τα 2/3 του νησιού είναι παραλίες, διαθέτουμε μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στην Μεσόγειο, δώδεκα (12) παραλίες έχουν την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Γαλάζια σημαία και πολλές παραλίες φιλοξενούν δραστηριότητες όπως kite surf, surfing, jet ski, ιππασία κ.τ.λ. Επίσης διαθέτουμε ποδηλατοδρόμο εντός πόλεως σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων, 6.500 ενοικιαζόμενα ποδήλατα ενώ σχεδιάζονται έντεκα (11) ορεινές διαδρομές και πάρκο ποδηλασίας στο δάσος Τσουκαλαριά.

Από τα πιο δημοφιλή και επισκέψιμα σημεία του νησιού είναι η Παλιά πόλη με τα δεκάδες μαγαζιά με χειροποίητα και παραδοσιακά είδη, η γραφική Ζιά με το ηλιοβασίλεμα, το πολυφωτογραφημένο νησάκι Καστρί στην Κέφαλο, οι ιαματικές πηγές (θερμά) στο Ψαλίδι, οι Αλυκές στο Τιγκάκι, το κάστρο στο Παλιό Πυλί και το δάσος της Πλάκας.
Παραδοσιακά προϊόντα του νησιού όπως ντοματάκι γλυκό, κρασοτύρι, μέλι, λάδι, κρασί και γαλακτοκομικά, μπορείτε να τα βρείτε συσκευασμένα στα ράφια των Super Market ή σε τοπικές συνταγές στα εστιατόρια. Μεγάλη ποικιλία, προσιτές τιμές και ποιοτικά προϊόντα διαθέτει η τοπική αγορά στα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα του νησιού. Φημισμένη είναι η νυχτερινή ζωή του νησιού ενώ εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής είναι τα cafe και τα περισσότερα από πεντακόσια (500) εστιατόρια διεθνούς, μεσογειακής και τοπικής κουζίνας.

Η Κως, είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός που προσφέρει εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τις αφίξεις του έτους 2019 που έκλεισε με περίπου 1.500,000 εκατομμύριο επισκέπτες και ευελπιστούμε αυτό να αποτυπωθεί και στην αύξηση εσόδων στα ταμεία των επιχειρήσεων.

 

ΣΕΒΗ ΒΛΑΧΟΥ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ