Η Μαρίνα Γιώτη κέρδισε το βραβείο «Ελληνική παιδική λογοτεχνία»

31 Ιουλίου 2021 14:00

Tην Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Βιβλίου Public 2021. Οι εκδόσεις Διόπτρα με μεγάλη χαρά δέχθηκαν το βραβείο για την κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, για το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Γέτι, η δύναμη του ακόμη». Η σήζηγος τουΚώστα Κρομμύδα, που έχει κανει πολλές επιτυχίες στο χώρο του βιβλίου κέρδισε το αναγνωστικό κοινό για άλλη μια φορά. Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public ψήφισαν συνολικά 182.354 αναγνώστες.

Σε ανάρτησή της στο facebook η Μαρίνα Γιώτη σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πιστέψατε και στηρίξατε το βιβλίο από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε. Η αγάπη σας μου δίνει συνεχώς μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω να φαντάζομαι και να δημιουργώ. Είστε το δικό μου «Γέτι» και γι’ αυτό σας είμαι πραγματικά ευγνώμων!
Συνεχίστε να διαδίδετε το μήνυμα του «Γέτι» σε μια γενιά παιδιών που θα μπορούν να ονειρεύονται, αλλά και να καταφέρνουν να φτάνουν τα αστέρια. Σήμερα, χάρη σε όλους εσάς, ακούμπησα για μια στιγμή τα δικά μου αστέρια. Σας ευχαριστώ…»

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί

να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.

Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί

σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.